Spelschema: Indiedagis och
Tom Jerry Boman på Storsjöyran


För andra året i rad åker jag till Östersund och fixar Indiedagis. Det blir små spelningar, nära publiken. Men det slutar inte där, det blir skivspelade på indieklubb, båtturer på Storsjön och mer skivspelade för kändisar tills solen går upp. 
Detta blir årets bästa långhelg!


Så här ser mitt sprängfyllda schema ut under årets Storsjöyra:


Onsdag: 21-01 Spelar skivor på Club Corazon (Brunkulla Krog)
Klassiska Corazon har bjudigt in mig och jag lovar bjuda på en hel hög indepärlor, bla några riktiga Östersundsrariteter i form av gamla demoversioner från Sibiria! Med mig i båset har jag klubbens överhuvud Katrin Wissing! Blir hur kul som helst!
----
Torsdag: 11:30 Stockholm Boat Sessions vs Storsjöyran
Norra Kust och Oh My! spelar på ångaren Östersund. Se mer info längre ner.
----
Fredag: INDIEDAGIS Se mer info längre ner.
Fredag: 02-05 DJ på Efterfesten
Har den stora äran att vara DJ på festivalens legendariska Efterfest på hotellet tillsammans med Club Corazons Katrin Wissing och pophjälten Kristian Anttila
Detta kommer bli hur jävla kul som helst!
----
Lördag: INDIEDAGIS Se mer info längre ner. 

UPPDATERAT: Nu kan du ladda ner en INDIEDAGIS 2012-kalendern som funkar till din Iphone Calender, i ICal på din Mac och till Google Kalender. Det gör du HÄR! "Högerklick", spara länk, och klistra in i ditt kalenderprogram/Google Kalender.

UPPDATERAT2: Ladda ner Indiedagis-appen till din Iphone! Detta gör du här. Lättast får du ner den om du går in på Facebooksidan med din Iphone och klickar på länken där.
(det är ingen "riktig app, men den funkar som en app och du har enkel tillgång till de senaste nyheterna)


Sen ska jag ju se en massa band också… HOPPAS VI SES!
(för uppdaterad info under festivalen: Indiedagis på Facebook eller följ mig på Twitter, heter jerry_boman


Mitt i smeten
Spelschema 
Fredag
13:00 Kristian Anttila / Magnus Ekelund (Göteborg/Luleå)

Lördag
14:00 Fallet (Östersund)
14:30 Jonas Jonsson (Föllinge)
15:00 Rymdekot (Boden)
15:30 Kristal & Jonny Boy (Dalarna/Amsterdam/Stockholm)
16:00 Vånna Inget (Malmö)
Detta är helt gratis och fritt, du behöver bara vara vaken och gilla musik.

Indiedagis goes Boat sessions XL!
Ångaren Östersund (avgår från Badhusparken)
Torsdag 
11:30 Oh My! och Norra Kust

Denna båttur är gratis för alla med festivalarmband, annars 150 kr. Mat och dryck att köpa på båten.
----
Artisterna på Indiedagis:

Vånna Inget
Smålands och numera Malmös bästa punkband gästar Indiedagis med ett unikt akustiskt set! Bered dig på personlighetens politik, kärlekens förbannelse och jagets skräck i upplysning. Punk som tar livet på allvar, som inte bara snackar politik, musik som får dig att må bättre för att du mår sämre.

Ta in följande, helt enastående svenska lyrik:

Jag har lärt mig snatta kärlek
I min nära livet upplevelse


Indiedagis är otroligt stolta att Karolina & Co kommer förbi och visar för oss att punkare har stora blödande hjärtan.


Kristian Anttila / Magnus Ekelund

Ett helt unik samarbete på Indiedagis! Once in a life time! Kristian Anttila och Magnus Ekelund, västkusten möter Norrbotten, Göteborg möter Luleå, på Indiedagis, på Storsjöyran.

I tio års tid har den urtrevlige göteborgaren haft säsongskort i våra musikspelare. Kristian Anttila bär en unik förmåga att träffa exakt, trots att han egentligen aldrig gör speciellt kommersiellt gångbara låtar. Kanske är det han som får oss att minnas musiken som den alltid bör vara, att aldrig ge efter, att alltid gå sin egen väg.

Magnus Ekelund gick över från engelska (kallade sig Elmo) och började skriva på svenska, började göra låtar om sig själv, sin del av landet och plötsligt hände något. Magnus öppnade upp en helt ny värld för oss, en förstärkt verklighet, med sagor och sanning invävt i varandra.
Nya skivan Det Definitiva Drevet håller Indiedagis som årets bästa.

Kristian och Magnus, är två vänner som funnit varandra genom musiken, via slingrande vägar runt Jokkmokk och Hisingen. Detta unika samarbete vill du absolut inte missa!


Kristal & Jonny Boy
När Indiedagis förra helgen var på åländska festivalen Island In The Sun fick dagischefen i smocka i huvudet. Av musik.
Kristal & Jonny Boy är häpnadsväckande friskt. Likt ett glas kittlande bubbelvatten på precis rätt ställe, en champagne lagom avkyld på din födelsedag och en nyupptäckt mikrob dagen innan avresa från Sydpolen. Kristinas dans är både minimal och storslagen, vacker. Varje liten rörelse följer musiken, ibland stort, ibland knappt synbart. Tillsammans med Jonny Boys innovativa gitarrspel står det helt klart att Kristal and Jonny Boy är ämnade för betydligt större scener. Det här är bland de största chocker Indiedagischefen någonsin fått från en liten scen.

Jonny Eriksson och Kristina Hanses bildade bandet i Amsterdam men är från Dalarna från början och bor numera i Stockholm.

Jonas Jonsson
Den storslaget romantiske sångaren i Bedroom Eyes har gått solo. Härom dagen släppte han smått fantastiska Ett försvinningsnummer och ska vi bläddra bland referenserna så kommer vi fram till bokstaven U som i Ulf Sturesson. Och även hembygdens söner i Popterror ljuder. (Även om de sista är från Bräcke och Jonas från Föllinge). Vårens låt med andra ord! Rakt på sak-pop, med tydlig östersundsdialekt. Pop av bästa sort!
Indiedagis är mycket stolta att Jonas kommer förbi och bjuder på sitt hjärta för oss.

Rymdekot (Johannes Andersson)
Du har sett honom strax till vänster om Magnus Ekelund, som en del av Stålet, under dennes vinter och vårturné. Johannes spelar gitarr som ingen annan, ljuden han klämmer ur den där brädan är enorma, vet inte riktigt hur det går till men bra och unikt blir det. Han ser ut som en jazzknickedick som lirar emo. Som om han inte tidigare kollat på hur man ska göra utan bara hittat på. Med Rymdekot utforskar han fortfarande både sig själv och sitt instrument. 
Indiedagis står för framtidens musik och vi är övertygade om att Johannes tillhör just framtiden och hemorten Boden blir sig aldrig likt.

Fallet
”Den 8 Juli släppte Emil Ljungström och hans band Fallet sin första EP "Visst är det vackert" på Spotify och iTunes. Fallet är okonstlad melodisk pop från Norrlands inland, närmare bestämt Östersund. ”
Indiedagis kan bara tillägga att det var längesedan någon sjöng sig rakt in i mitt hjärta på det där sättet. Så okonstlat, så rått. Ta emot Fallet med öppna armar, i Östersund har det redan börjat tisslas å tasslas om "nästa stor grej".Tom Jerry Boman

1 kommentar:

"oroshjärta" sa...

Borde röra mig norrut. Igår helst.