NYHET: Här är Hyper Heart och här är eurodanceindie


Eurodanceindie - Etagevåning med utsikt över kanal och champagne till frukost någonstans i Benelux 1990 möter Etta i Hökis med cigg och folköl till middag 2012 // Storslagen dance-not-dance musik // i lurar ensamt - i Globen "Epic mayhem!!!" // Flitigt användande av synthljudet "Arenarun" , ofta i formation av enstaka kraftfulla ackord // Text om känslor och förlorad dito //  Tidigaste omnämnande 14 maj 2012 //

Färgen har knappt torkat på Soundclounds brandgula playknapp, helt nyss var det stor premiär för ett helt nytt band! Och premiär för ett helt nytt ord: Eurodanceindie. Musiken står Hyper Heart för. Ordet och förklaringen tillskriver jag mig själv. Ödmjukt.

Så här låter det.
Hyper Heart är Robert Svensson, Ludvig Bergström Björn, Nick Martin, Markus Bergström Björn och Kristoffer Vinell. Namn du känner igen från Mixtapes & Cellmates (Robert har ju även en fin fin solokarriär) och andra namn sätter du i samband med Prins Eugen, Raketen! (Stockholmsbandet), Den Stora Sömnen med flera. I den bemärkelsen ett "superband".

Det intressanta här är den totala chocken över hur det låter, jag var verkligen inte beredd. Sånt brukar tyda på att något speciellt har hänt, något verkligt nytt har fötts. Jag väljer att kalla det Eurodanceindie. Kanske är det ett svar på hur indien blev mainstream och tvärt om, kanske är det Hyper Heart som får oss att återupptäcka 2 Unlimited, Culture Beat…eller vänta nu, det där har ju massa redan gjort!

Det finurliga här är att, ja, det finns redan en massa som gjort det, men ingen har tagit det längre. Housescenen har visserligen bytt ut ljuden en smula, men i grunden är det samma storslagna hybrismusik, ämnad för de stora scenerna direkt. Hyper Heart komprimerar ner det hela till källarklubben och skapar i sanning något helt unikt och eget.

Om man är sådan lagt, att man ser mönster och kan avläsa uppståndelse redan innan den händer: Hyper Heart har inlett samarbete med både Luger och landets mesta musik PR-person, Ebba Lindqvist. Sånt brukar tyda på att även andra känner i lilltån hur det här kommer sluta: Stort.

Eris by hyperheart

En ännu så länge minimal sida för Hyper Heart finns och sen kan du gå in på Facebook och berätta för gänget vad du tycker om det här.

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: