Nytt: Horrible Houses välkomnar våren med Kathy


För alla vänner av den eviga drömmen om sommar likt sommaren tedde sig när våra föräldrar var unga, drömmar om sommar som var med på reklamfilmerna. För er släpper nu underbart skeva, bluesiga Horrible Houses ännu en låt. Och jag drömmer mig bort till både gräs, husväggar och saft med mina vänner.Det var för nästan exakt ett år sedan som HH gav sig till känna för första gången. Bakom namnet gömde sig Daniel Johnsson (bror till Jonas Sund som hade en kort men intensiv indiekarriär med thehelpmepleace på bland annat Emmaboda och i Cosy Dens lägenhet i Göteborg). Då viskades det att låtarna var inspelade i en bunker i hemmiljö, i Särna. Och fortfarande ligger det där betongliknade ekot kvar över de soldränkta gitarrerna.

Horrible Houses är en liten men kär kollonistuga, ett oas av snickarglädje där flugorna får leva och saften ständigt står på bordet, väntar ljummen på munnar pratades om tulpaner och årets hemodlade kryddor. Horrible Houses är solvarma väggar i Falurött, är pauser på verandan och utsikten mot päronträdet. Horrible Houses är en fika i gräset med din bästa vän och samtalet om livet. Horrible Houses kräver lite men ger precis allt tillbaka, likt en trasmatta du ärvt och aldrig kommer sluta älska när du en gång gått barfota över den.


HH är en av de bästa band jag vet, det ligger lite i sakens natur att inte riktigt förstå när det kommer musik som om den vore från Kalifornien skulle lockat er till illdåd för att få tag på mer. Nu råkar det vara en kille som sitter i Särna och gör världens bästa musik. Det är så att säga helt på tok för bra för Särna det här.

Här hittar man Horrible Houses på Facebook.

Här är nya Kathy:


Missa inte förra Årets låt från Sverige. Haunted Rivers Family Tapes:


Tom Jerry Boman 

Inga kommentarer: