Liveklipp: Livets bästa 10 minuter med Loosegoats på Pet Sounds


Lika snabbt som en fixie ner för Götgatan spred sig ordet, berättelsen om Loosegoats gratisgig nere i källaren på Pet Sounds Bar. Det blev såklart lapp på luckan och svetten blandades med öl under förväntade timmar. Om du numera bildgooglar på "trångt" bör ett foto från fredagens event komma långt upp.

Att det blev på just Klubb Springfield som Loosegoats för första gången spelar sina nya sånger är självklart, halva dynamiskaduon Marie har bandets loggo för evigt tatuerad på armen, hon har även haft många fingrar med i spelat för att sprida på både frontfiguern Christian Kjellvanders musik på nätet och även Loosegoats. Andra halvan Flyer-Jimmy var i fredags vad man skulle kalla superpepp, knappt talbar i ett rus av förväntan.Loosegoats är lofi-country genom ett buzzfilter, en ständigt malande rytm som biter tag i dig och vägrar släppa. Med stundtals fantastisk malande stämsång bränner det i huden, Skånes egna cowboys sätter än idag standard. Här finns ingen svävande känsla av tider som gått, kanske för att musiken egentligen är helt tidlös. Det brukar vara ett mått på dålighet, att vara tidlös, men just här förstår man storheten när gamla sånger känns lika bra idag.

Spelningen tar slut, på tok för snabb. Vi vill ha mer. Nån spärrar vägen för bandet, vi tvingar upp dem på scen igen och då infaller de bästa tio minuterna på mycket länge. Se klippet här nedan… 

Mer med Loosegoats hittar du på tjänsten med den gröna färgen, Spotify.    Och så här fint inledde de kvällen.


Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: