Bättre sent än inte: Hugo Lindmark har gjort en klassiker


Jag har lite dåligt samvete för det här, att jag inte berättat tidigare. Kanske krävdes lite tid och plats för att förstå. Hur bra det här är, hur många som kommer älska Hugo Lindmark för den klassiker till låt han fått ihop. Bättre sent än aldrig och ännu verkar de flesta inte hittat Hugo.

Första gången jag mötte Hugo spelade han i Greta & The Onenightsstands, de spelade överallt i Göteborg och jag fick äran att åka spårvagn med dem. Tiden gick och jag flyttade till Stockholm, spelade in musikvideo med Anna Hamilton på IKEA och då ställde Hugo upp som statist.

En natt fick jag ett meddelande, Hugo hade sprutat ur sig ett flertal låtar och allt skulle spelas in på bara några dagar. Jag blev skeptisk, man ska inte rusa fram alla gånger. Sen gick det mer tid och den skeptiska tanken förföljde mig. Jag skämdes att jag inte gav det en chans…


In ramlade skivan Smal som jag och jag föll direkt, spelade den samma kväll på Nada (förmodligen världspremiär offentligt) men av någon outgrundlig anledning glömde jag bort att skriva om det hela…

Så jag berättar det hela nu: Smal som jag är i klass med det bästa Tomas Andersson Wij någonsin gjort, skillnaden är att Hugo ligger mycket närmare nutidens verklighet än Wij någonsin gjort. Lindmark berättar rakt på, saker som händer blir startskott för både det ena och det andra. Han får det att låta så enkelt men alla som någonsin varit nära en penna eller en gitarr vet att just den här direkt lyriken är det svåraste som finns. Smal som jag är en låt som växer på dig, och som kommer plockas upp om ett tag och ni liksom jag kommer skämmas för att vi inte fattade från början.

Mer musik med Hugo Lindmark hittar du här.

Tillsist:
Här är videon jag gjorde till Anna Hamilton, med Hugo som "onenightstand":


Jerry Boman

Inga kommentarer: