Liveklipp: The Andersen Tapes spelar en kort stund på Landet


Så har vi tiden, datumet och en platsen. Här är den, fångad på film, sekunden när 00-talet tog slut… eller det nollnolltal som ängsligt tittade tillbaka på 90-talets mespopiga livrädda musikscen. Här tar det absolut slut. På Landet i Stockholm en fredag i septemeber 2011. Pang borta.The Andersen tapes är Amanda Aldervall (Free Loan Investments) och det är ett litet kort set hon kör, några låtar så där. Jag vet inte om det är någon indiespecial att köra backtracks från en Iphone utan sladd, istället uppmickad, men det låter knappt alls.

Musikalisk låter det som just precis vart enda litet popband som snurrade runt under första halvan av 00-talet, de som tittade tillbaka och tyckt det var lite bättre förr… men inte för mycket förr, utan förr som i 90-tal där man gjorde musik som tittade lite mer bakåt, då förr var 60-tal. (inte bättre det)

Ja, ni inser själva vad det här brakar hän, det blir för mycket kollande i backspegelen för att jag ska orka med det hela. Visst, det är oklanderligt utfört, förutom det där med backtracksen då, men det hjälper ju inte när det enda jag står och tänker på är gårdagen. Och dagen innan det.

För er som stalkar era kändisskribenter kan jag meddela att Jenny Damberg verkade tycka spelningen var väldigt bra... anteckna gärna.

Annars är det en rätt sympatisk klubb Animal Lover, ett paradellt universum till alla de "vanliga" klubbarna som susar runt i stan, här hänger folk jag aldrig sett. Kan vara nyttigt för alla att gå på annat ibland. Musiken som spelas är bra pop, kanske lite för mycket bakrundsmusik men en jävligt snygg sådan.

Kvällens fråga blir annars hur det gick för en av klubbfixarna, Nicholas Ringskog Ferrada-Noli? Han dansade sig själv rakt ner i golvet och vred sin kropp i smärtor. Efter några minuter kom han upp i soffan med hjälp av vänner och såg mest chockad ut… Kanske inte dansstegen sitter längre? Nä, jag skojjar, hoppas allt gick bra tillslut.

Jerry Boman

Inga kommentarer: