Liveklipp: And Then på Bonden


Missade ni världsstjärnan som hade spelning i Stockholm igår? Rösten som kommer höras av miljoner i höst, stämman som kommer få hundra tusentals dansgolv att fatta eld. Ni som alltid ska veta det mesta, ni som ränner runt på fina klubbar och känner de rätta personerna, missade ni artisten ni kommer lyssna på hela vintern?

And Then aka Charlee Nyman är en enkel person. Hon gör låtar från hjärtat, rakt på. Drömmande minns hon människor, drömmande går hon genom livet och berättar. Och det är här rösten kommer in. Hon inleder med att sjunga helt ackapella och för första gången tystnar en hel bar i Stockholm. En hel bar med kärlekstörstande, livssugna människor som inget annat vill än att prata. Det är så det fungerar, hon har en röst samtidigt ledsen, samtidigt genomträngde. Den går inte att ignorera. Nyman har en av de bästa rösterna jag hört.

Lyssna bara här:


Nu kommer jag vänta på att någon ger henne ett band att spela in med så kommer det här lägga hela landet för sina fötter. Gårdagen på Bonden var ungefär lika stor som när jag för första gången hörde Anna Ternheim (absolut inga likheter annars) för snart tio år sedan, hon var förband till Olle Ljungström och hela lokalen föll. Det blev precis lika tyst…

Men det finns ett problem här, någon har redan hittat den här rösten. Flera stycken faktiskt. Kristian Anttila är en, Niva en annan, men också Adrian Lux. Och det är just med den siste som Charlee gjort sin största insatts någonsin.

Adrian sammarbetar just nu med en av världens största djs, Sander van Doorn (Googla honom...8 miljoner träffar...), deras lilla teaser inför kommande Lux-skivan har på bara något dygn setts att närmare 40 000 pers. Känner du igen rösten?



Nu är jag inte alls inne på den här musiken, men jag förstår att det här är enormt stort. Så stort att det kanske var sista gången vi såg And Then på en liten scen, vilket skulle vara en enorm förlust.

In och Gilla And Then på Facebook!

Tillsist:
Som ni vet gjorde And Then en cover på Sameblods låt Talk shit, så här låter den live. I pubiken: två väldigt rörda personer från Sameblod.


Tillsist2:
Diagrammet visar antalet besökare här på bloggen… NÄSTAN 10 000 på ett dygn!
Det var inlägget om att Neutral Milk Hotel släpper "nytt" och ger sig ut på turné. Och ja, jag är precis lika förvånade som ni! Herregud, hur gick det där till! 10 000!

Måste jag banta med barnmat, dricka bjuddrinkar och träna på gym nu?








Jerry Boman

Inga kommentarer: