NYTT: Pretties for you och Good Grief är hemliga och går på syra


Jag får rätt mycket brev med bifogade filer. En jävla massa brev för att tala sanning.
Jag lyssnar på allt, ofta flera gånger. Ibland undrar jag vad folk tänker. Nä, jag gillar inte metal, jag blir ju rädd. Nä, jag är inte nere med betongen och jag är INTE intresserad av dansband.

Så ibland plingar det till med ett ödmjukt brev och endast en fil. Ingen info, inga långa presstexter och inga flingflångflådiga bilder i motljus. Bara en enkel fil med en låt som förändrar allt.

Här kommer två delar av det nyaste bästa som Sverige bjuder just nu, ett småhemligtband från Lyksele med ett ovan molnen sväng och en kille som låter som Magnetic Fields på syra i sitt soloprojekt efter att spelat trummor i Park Hotell.


Del 1:
De kallar sig Pretties for you, består av ” fyra indiepopmusikanter plus en fantastisk låtskrivare och sångerska från Lyksele”. När jag söker kontakt får jag tillsvar att de inte har någon speciell story men att de gillar fåglar och att Elvis Presly är med i bandet. Att de just nu håller på att spelar in låtar till en vinyl, ”som kommer bli rosa och jättefin”.

Det är översvallande bra! Det riktigt bästa nya fyndet på väldigt länge. Fina krocken mellan Palpitation och Those Dancing Days! Ja, ta och lyssna själv, vilken röst. Försiktig samtidigt sliten värre, panikröst med synthpop i bakgrunden. Detta sväng kommer döda oss! Skogen är ett disco!

Pretties for you - Woods by musikenligtjerry

Den här låten har inte ens ett namn, bara arbetsnamnet är klart. Men lyssna på de perfekta körerna… alltså, jag blir så jävla misstänksam här! Är det någon som försöker luras? Inte för att vara sådan men det här är liksom lite för bra.

Pretties for you - Dancing machine by musikenligtjerry

Om nu ingen luras så har vi här ett band som kommer fylla ställen, kan de fortsätta leverera på det här sättet (finns en låt till) så hugger snart någon dem. Men men, då kan ni ju tänka på var ni hörde dem först.

Del 2:
Mikael Yvesand är Good Grief. Har varit trummis i Park Hotell. En första låt i väntan på kommande EP.
Det är ungefär det som finns. Vad viktigare är att det låter som Magnetic Fields på syra. Mycket bra!

Good Grief - Eyes On The Past, Back To The Future by atoole

UPPDATERAT: Nu finns två låtar till, precis lika bra! Klickeliklicka HÄR.

Jerry Boman