Liveklipp: Mattias Alkberg från släppkalaset på RicheHäromdagen släppte Mattias Alkberg som jag skrev några smakprov från kommande plattan (ute i höst) och som vanligt är det helt fenomenalt. Vasst, genomtänkt och medvetet. Musikaliskt har han utvecklats, det är sinnligt samtidigt som ångvälten smyger sig på en.

I lördags var det släppkalas på… Riche. För er som inte varit där så ligger stället en stenkast från Stureplan, de gånger jag varit där har jag funderat över den lätt arroganta stämningen som verkar sitta i väggarna. Som om Lustans Lakejer fortfarade var heta. Ölen är så dyr att man måste jobba som vd för att må bra och några i personalen borde sluta se gästerna som jobbiga djur.

Hursom, det var där på golvet som Matti släppte lös de nya låtarna blandat med äldre.

Om det var bra? Om några av de nya låtarna kommer få dig att tappa hakan i höst? Om allsången under Ragnar och Nerverna rev ner hela baren? Om punkkänslan var hög? Om Birgit Bidder har den coolaste Hagström-gitarren? Om låten "Helgen v 51", där tydligen Mattis dotter sjunger refrängen på skivan, kommer få dig att tro du är i himmelen?

Kan du ge dig på!

Så här lät en gammal hit, bra med folk som ni ser. Och mörkt.Jerry Boman

Inga kommentarer: