Liveklipp: We Are The Storm


Att hitta på bra bandnamn verkar vara en heltidssyssla. Ständigt är hjärnan igång och snappar upp små ord, fraser eller helt enkelt ett utslitet singular i bestämd form. All input kan omvandlas till namnet med stort N, som gör att alla hajar till, att de mins ditt band. Det är svårt att få till för ingen vet hur det kommer funka i framtiden, tänk om bandet blir arenastort, får en gigantisk vepa ovan entrén. Då gäller det att bandet har ett namn som funkar.Ett av de smartaste sätt att döpa ett band är helt enkelt att ta ett namn som förklarar hur det låter. Eller kanske hur känslan är. Här har We Are The Storm träffat precis rätt, vi får en jävla lövblås rakt i nyllet, en högtryckstvätt inkörd i örat och vi gillar det. Fyra gitarrer på scen samtidigt och en sångare som verkligen tror att jorden går under på lördag.

Även om nu ljudmätar-örat på Landet lyser rött konstant så är en spelning med We Are The Storm njutbar. Mitt i vindtunnelen snurrar sköna skrikörer, grovt tillyxade basslingor och faktiskt en smula humor. Man kan le åt Uppsalabandet, det är allvar men ändå inte. Precis som all stor musik.

Det är släppkalas den här kvällen för nya skivan To The North-Pole (lyssna på Spotify här), en skiva som blandar Kents tidiga 90-tal med låtskrivarfinurligheten från They Live By Night och murar in den i en polerad produktion. We Are The Storm ska upplevas live, i lurar bedarrar stormen. Inte dåligt på något sätt men med en meter till scenkanten viner det mer mellan öronen.

Så här lät det: (gillar du det så bör du gilla det på Facebook, klicka här!)Tillsist:
I Dj-båset hittade man igår Lilla Sällskapet. Jag har prackat på er dem tidigare, för de är så sjukt bra. Videon är ett mästerverk!
Jag hoppas Lilla Sällskapet får dj:a fler gånger, kanske på ett mer anpassat ställe, för det som hördes var riktigt riktigt bra. Kändes upplyftande!Jerry Boman

1 kommentar:

Wanten sa...

Bra band! Tack för tips.