Nytt: Indiereferenser och
perfekta Cortex-skrik


Det ser märkligt ut. Göteborgs kännetecken, Avenyns beskyddare, den stora Posiedon står plötsligt på Lidingö. Blickar inte längre ut över spårvagnar och lönefredagsfulla Partillebor, tittar istället under lugg bort mot Frihamnen i Stockholm… Men så märkvärdigt är det inte, platsen är Millesgården och som alla vet är det precis Carl Milles som fixade den där sjöguden. Jag blev ändå en smula förvånad. Men mest lättad, nu mer än någonsin spelar geografi ingen roll längre. Allt är här. Där du är.

Med anledning av denna smått klychiga inledning ser jag ingen annan utväg att att bjuda på två låtar, en från Östkusten och en från Västkusten.
En doldis som blandar spot-on indiereferenser med Jagger röst och två killar som fått till det perfekta Cortex-skriket.  Östkust:
Uh-huh, Radio - 20 coked-up Bouncers

Korsningen mellan Mike Skinner, Mike Jagger och Jack White r nästan mer än två öron klarar av. Jag får inte kläm på honom, Jack. Indiereferenserna haglar i texterna utan att kännas skitnödiga. Det här kan mycket möjligt vara vårens stora grej! Ju mer jag lyssnar fattar jag inte hur det går till, jag menar hur fan kan endast 41 personer lyssnat på helt underbara Indieboy and Indiegirl?


Hitta fler artister som Uh-huh, Radio Myspace Music

Men den riktigt stora hitten finns i 20 coked-up bouncers. Försök att sitta still!
Västkust:
 Art Acoustic - Pure Energy

Exakt 1 minut och 43 sekunder in i Johannes Andersson och Nils Hanssons Pure Energy får min hjärna en energikick. Från att ha byggt upp låten stillsamt, svävande, så drämmer Art Acoustic i med ett röststycke som är det närmaste Freddie Wadlings pundarskrik i Mayhem Troppers jag någonsin hört. Allt står på spel i den där sekunden, när allt brister.

Art Acoustic - Pure Energy by musikenligtjerry

Jerry Boman

1 kommentar:

Magnus sa...

Art Acoustic är sjukt bra! Särskilt den nya låten "Laxvarp".