Ljuset som bandmedlemDet talas bland de höga stolarna hur artisterna måste dra in pengar på sina livespelningar. Alla vet att det knappt går att kränga musik längre, allt är gratis. Men en konsert är svår att ladda ner, även om Gimmeindie sänder live/i efterhand så finns det inget som slår på plats upplevelsen… om det nu inte var så att de flesta band totalt verkar skita i hur det ser ut på scen. Inte ens när man spelar på en så pass stor scen som Medis verkar de flesta band skita i ljuset och de tre väggar som de faktiskt har till förfogande.

Som tur är finns det band som lägger ner hela sin själ i att ge publiken något extra. Och när det sker, då gillar publiken bandet ännu mer.

Precis detta hände på Pluto i fredags, Kite spelar och de är ju väldigt bra men det som gör den här kvällen helt magiskt ihågkommen är alla saker på scen! Man jobbade med stora glödlampor som svängde i takt med musiken (hur det gick till vet i fan), man jobbade med två projjar, lysrör och allt annat ljus. För varje låt byggde man på med ett extra visuellt element. Så jävla fint och så jävla bra!

Kolla klippet nedan:Det här var en av de bästa spelningar jag SETT. Ska man vara petig så var ljudet som vanligt på Pluto stundtals helt kass. Men faktiskt, showen väger upp det hela. Perfekt synk mellan ljus och musik, varje låt var som en liten musikvideo som utvecklades, drogs tillbaka och slingrade sig fram längs med låten. Att Kite väljer att satsa så här mycket på en liten scen säger en del om bandet, de ville ge alla som var där ett minne för livet. De lyckades! Tack för det!

Nu tänker ett och annat band därute att de inte har råd med allt det här. Jo, det har ni, det handlar bara om att tänka. De där lamporna ni ser längs fram, de kostar under hundringen på Claes Olsson. Med sladd och allt. Koppla in till såna där dosor som man kan knappa av och på och du har skapat något billigt men som kommer lyfta spelningen enormt.
Det finns såklart tusen saker man kan göra, släpp huvudet fritt och ge mig spelningar i klass med denna! Jag håvar upp pengarna direkt.

Hur var musiken då? Kite är hemligt, mullrade och sätter den analoga synthen i centrum. Niklas Stenemo har landets märkligaste röst. På ett väldigt bra sätt!

Och HEJ Pluto, nu måste ni fan fixa fler toaletter! Två är inte nog! Dödar varje kväll.

Tillsist:
Är lite smånöjd med min nya kamera, nu blir det ju ljud man kan lyssna på...

Jerry BomanInga kommentarer: