Gustaf och hårda kaninerJag fastnar ibland med saker som är totalt oviktiga. Grejer som inte för mig framåt, inte någon annan heller för den delen. En vän sa en gång att allt handlar om att fokusera. Kanske menade han att få tunnelseende. Att snöa in. Jag är kass på det. Gör tre saker samtidigt och tror att mängden räknas i den eviga kulramen. Även då jag vet att ett brev med ett frimärke oftast är roligare än de med många. Att en enstaka öl smakar bättre än vin, öl och sprit på samma kväll.

Därför koncentrerar jag dagen på klubb King Kong på Södra Bar. Ställer in siktet på Raketen!, kvällens enda band med hedern i behåll. Sätter skygglappar på omvärlden och låter konfettin falla över Nick Martin. Killen som gjort den svepande klassikern ”That The Hell Is He Talking About?”. Killen som blandar dova replokalsljud med ljusa diskantknivar.


Kommer du ihåg när Gustaf Kjellvander tog sig an Rough Bunnies vackra låtskatt och skapade fyrverkerier/dansbandsindie? Raketen! är Gustaf Kjellvander och Rough Bunnies, allt i ett. Låtar att dansa långsamt till, att kramas om och badda örat med. Att det här sker framför våra ögon. I höst.

Nick går in i sig själv, kanske är det svårt med känslorna, de som kommer ut. För även om det inte ser ut så, Nick är som sina låtar. Han är spröd, när han säger hej, när han säger ajö. När han sinnligt blandar new-new wave med plåttrumma. Musiken är perforerad, saker drar igenom likt röken över en slimmad bil i en vindtunnel. Helheten är våtservetten som svalkar dina ögon efter att du oförsiktigt petat dem med chillikrydda under naglarna.

Så var kvällen på Södra Bar. Enligt Jerry.

(okej, okej, det var två band till. Det första på tok för gnälligt för alla. Det andra gjorde det omöjliga och blev inte trovärdiga i sin iver att gå på dejt med romantiken)

Tillsist:
Se på fan! En ny låt med Raymond & Maria! På engelska men texten sitter där den ska. Underbart!

Raymond & Maria - The Fish are Swimming Slower Every Year by Saturday Enterprise

Tillsist2:
Helkväll på Medis i natt (fredag)!

You Say France & I Whistle (21:00)
Detta äger rum där uppe, ta trappan.

Le Plus
Trots att klubbfixarna mer eller mindre flyttat till Kalmar så fortsätter härligheterna!

The Pipettes & Le Kid
Spelar i samma genre och det är toppklass!Tillsist3:
Ja, det blev bilder på de andra från Södra Bar.Jerry Boman

Inga kommentarer: