Indieteknik för bättre musik

UPPDATERAT:
En liten film från onsdagskvällens Flyktsoda på F12:


Nyheter:

Henrik Berggren kommer spela i Norrköping den 27 augusti. Knickedick har all info du behöver.

Så till det väsentliga:

Året är 2002 och jag är på Hultsfredsfestivalen. Helt på eget bevåg har jag bestämt mig för att direktrapportera från festivalen. Jag gör så gott jag kan, springer mellan scenerna och den pressvagn med internetuppkoppling som finns. Där inne är det stekhett och en viss Per Bjurman styr och ställer, han har hela tiden förtur till de något av de tio jacken som finns. Uppkopplingen är segare än sirap, jag försöker ladda upp bilder men det går trögt. Trots detta lyckas jag i många fall vara först. TV4 Göteborg har vid detta tillfälle Sveriges snabbaste bevakning från festivalen (tyvärr är det inte många som märker det, men skit samma, det var ju bara 42 pers på den där legendariska Sex Pistolsspelningen och det gick ju bra för dem ändå). När Moneybrother i det närmaste river Atlantis i en himmelsk urladding kan alla som inte var där läsa om det först på TV4 Göteborgs hemsida. Med en microskopisk, hårt komprimerad, bild. Först av alla.
Per Bjurman orkade inte gå så fort...

Som tur är går det framåt, åren som följer har jag textbloggat från husvagnar, från tält, från mobiltelefoner… och nu är det dags att ta nästa steg.

I helgen kommer jag befinna mig på Island In The Sun Festivalen på Åland. Jag kommer rapportera under tiden jag är där. Vad det blir vet jag inte nu, ni får helt enkelt hänga med här.
Det jag vet är att jag endast kommer ha en Iphone som datorkaft. Jag kommer såklart blogga från den, men jag kommer också göra tvintervjuver, redigera det rörliga materialet och fixa till stillbilderna i den. Så ser verkligheten ut just nu, allt går att göra i en telefon.
Att den ser ut som den gör på bilden beror på att jag byggt det mesta själv. Så är det att ligga i framkant.

Ta och titta in här under helgen och se hur det hela fortlöper!

För er som är nyfikna på vilka prylar jag kommer använda på Island In The Sun, klicka här.

Tillsist:
På tal om tekniska framsteg: I kväll är det stor världspremiär för webbradio sänd över 4G nätet! Såklart är det framtidsradion Gimme Indie som står bakom och på scen står Johnossi.
GI kommer även sända från Åland i helgen! Kolla min webbtvinslag och lyssna sedan på musiken live! Du behöver aldrig lämna datorn för att få allt från festivalen!

Tillsist2:
Ikväll går vi till F12 och Flyktsodas Marina & Båtklubb #2. Azure Blue spelar live och så blir det såklart pianobar med hemlig gäst! (Om man kollar på de gästar som varit med andra gånger så är förväntningarna höga! Marit Bergman, Ane Brun, Markus Krunegård, Anna Maria Espinosa, Love Antell, Theodor Jensen, Uje Brandelius och Frida
Hyvönen mfl)
Läs om allt här!

Jerry Boman
Bookmark and Share

2 kommentarer:

Stormstereo sa...

Se upp med dataroaming, okej? Du vill inte betala åtta miljoner kronor för att du laddat upp en minut video på webben okej.

Tom Jerry Boman sa...

Tack för påminnelsen, jag kommer dock köra över ett trådlöst nät som bara är mitt (lyx!) och jag kommer stänga av telefonens möjlighet att koppla upp sig mot telenätet.