Fem år senare - Irene lever!

NYHET: Irene släpper teaser! Går endast att lyssna på idag!
Länk längst ner.

Jag var där, när Irene gjorde sin första spelning 4 maj 2005 på Pustervik i Göteborg. Några dagar tidigare hade jag stött ihop med Tobias Isaksson. Redan då visste jag, det här kommer folk lyssna på. En låt hette Stardust, men det var inget mot vad som komma skulle. Det kom låtar som mycket väl sammanfattade allt som var viktigt när jag var liten: The Beach Boys och den melankoliska inställningen till kärlek. Tiden gick och Irene spelade överallt, i Sverige och utomlands. De spelade på mitt första Indiedags på Emmabodacampingen.

Sen blev det tyst. En ny skiva kom och det lät bättre än någonsin. En ny era inleddes. Bandet var större än någonsin, och spelningarna blev hyllningar till sommaren och det lätta livet.
Sedan blev det tyst igen, bandet flyttade till andra orter, skapade nya band, gästade andra band, startade klubbar. Irene blev en dröm.

Tobias flyttade till Stockholm, startade klubbar, hoppade in på gitarr i Bingolotto, spelade skivor överallt i huvudstaden...

Så kommer det ett sms: Kolla min Facebookstatus NU!

Irene är tillbaka! Tobias, med landets ledsnaste röst, gräver djupare i sitt förflutna, vägrar släppa taget och jag kan fan inte sluta lyssna! Irene har gått in från stranden utan att hitta något.
Det här är låten som kommer fram när man har ensamefterfest, när solen går upp utanför fönstret och alla förhoppningar är borta. När man förstår att den perfekta vågen fanns en gång, men man fattade det inte just då.

Plötsligt framstår det glasklart varför Tobias citerar följande:

"Dancing is something you do alone, in your room, at three in the morning"
South Park

Låten finns att lyssna på från och med nu och EN dag framåt! Klicka HÄR!

Tillsist:
På tal om band som jag gillat, Sonic Surf City spelar på Marie Laveau den 20 maj.

Tillsist2:
Håkan Hellström släpper ny skiva i höst! Det blir spelningar både i Göteborg, Stockholm och Lund.

Jerry Boman


Inga kommentarer: