Stockholm blir mitt hjärtaFredag:
Göteborg är en liten stad - alla känner alla, precis som i Stockholm.
Henrik Berggren, 2001

En fredag på Debaser Slussen 2010 blir detta väldigt påtagligt. Det vimmlar av släktingar, arbetskollegor, buksystrar, före detta antagonister numera vänner, kompisar och en massa annan massa löst folk som alla känner varandra. Stockholm krymper framför mina ögon och det är faktiskt rätt skönt.

Det snackas om plastpåsar, gråtande män på webben, farfarsgraden och båtturer. På scen står till en början Kiki Pau och de är tokkassa. Jag gillade vad jag hörde över bredband men live var det…Nepp.

I båset hittas en härlig trio, Johan Hedberg, Smygarn och Honeydrips-Mikael. Bra grejer spelas.

Sedan kommer det här:


(egentligen körde jag tvåkamera men ett tekniskfel gjorde så det inte funkade att klippa ihop)

Jag har som ni alla vet följt Palpitation från ”vi har tre vänner på Myspace!”, via festivaler, klubbr, runt på båtar och till nu. Och jag tänker fortsätta, Palpitation är fortfarande ett av de bästa band jag hört! Nu låtarna har utvecklas och det låter bättre än någonsin, sitter mer ihop. Trumpeten är numera permanent och det gillar jag. Rösten, denna hårdrocksröst, så rätt, så skör och så naken, gör att jag nästan skäms över att jag inte säger det till bandet varje gång. Men hur ska man göra när man plötsligt lär känna ett band som faktiskt är ens idoler? Jag blir fan svettig på ryggen när jag möter dem.
Jag avslutar kvällen tidigt, för uppleva en bilolycka live utanför Debaser och laddar inför:

Lördag:
Herre jävlar vilken fest!Klubb Hospitals premiär är inget annat en dundersuccé! Pluto invaderas av doktorer och sjuksystrar, Henric de la Cour och Emmon eldar upp publiken, John's Candy får oss att hoppa och skrika (bland annat kör de en helt helt fantastsik cover på Timos ” Fear No Darkness, Promised Child”) och Body Horror skämmer bort oss med sin EBM! Jag får folk att glömma vardagen med livevideoprojektioner och folk dricker vin ur provrör. Det blev precis så galet som vi önskade!Stort tack till ALLA som kom förbi, och ett extra extra stort tack till Love och Landet för att de så snällt lånade ut sin proj när den inhyrda inte funkade! Alla går till Landet och ger Love en kram NU!
Söndag:Inte mycket folk alls men väldigt väldigt trevligt på Nada. Jag och Anna (under namnet Hej Stockholm!) spelade idiotlåtar och personalen är ändå trevligast i hela stan! De få som var där verkade gilla musik i alla fall.

Jag börjar gilla Stockholm MYCKET!

Jerry Boman

1 kommentar:

Hanna sa...

Roligt att lite random hitta en bild från den där kvällen på pluto och att jag fanns med på den. Känns inte som om det togs så många bilder den natten. Även fint att bli påmind om vilken galen kväll det faktiskt var.