Hej Stockholm liksom. På riktigt!

Vilken lördag, vilken lördag. Göteborg la sig i bakhåll och tog över hela Debaser Medis! På scen hittades Love & Happiness och Daniel Gilbert. I djbåset i baren hittade man mig och Anna aka Hej Stockholm!. Vilken fest! Mer om det senare.
(Nu spelade även Erik och Sandra, som just är Send in the clowns, på stora golvet. Det gjorde också Gustav Gelin och Jonas Markbäck. Men de spelar hela tiden så jag tar och kallar detta Göteborgskvällen i mitt minne…)


Foto: Erik Dellgren, Send in the Clowns

Jag gjorde mer än spelade skivor denna natt. Ni som var där kanske såg de fina projektionerna under Love and Happiness spelning? Ja men visst, det var er dubbeljobbande Jerry som fixade till dem live! Där och då, jag stod till vänster om scenen och försökte tolka musiken rent visuellt. Om jag lyckades… Kolla på klippen nedan, speciellt vid 00.22 i det första klippet är det i mitt tycke rätt gött!

Där sattes projektionsribban för alla förband i stan!

(Om du är ett band/artist i Stockholm, hör gärna av dig om du vill ha fina projektioner, så ska vi se vad för något roligt jag kan hitta på! jerry@jerryboman.se)

Jag tyckte så klart L and H gjorde en dunderspelning, men jag är också part i målet…

Lite senare ställer sig Daniel Gilbert på scen, och jag gillar det som fan! Han är rutinerad som få, men får det ändå att kännas vibrerade nytt när han nu går solo… ja, om någon nu missat eller inte riktigt fattat så är det alltså Hurricane Gilbert vi snackar om, den samme som var med och startade Broder Daniel, samme kille som var med i Siesta och som du numera kan se i Augustifamiljen som underhåller i På spåret. Det är alltså denna överrutinerade kille som fortfarande inte verkar ha tröttnat på nya utmaningar. Som fortfarande verkar ny utarmad från replokalen, med hela den nya sköna världen framför sig.

Det finns andra från samma "gäng" som inte klarat åldern lika bra… jag hoppar att nämna namn.

Bäst är Bordeline. En svepande, dovt dämpad historia som biter tag i min nacke. En riktad berättelse, där man aldrig riktigt får veta om den berättas i jag-form eller som en uppmaning till någon annan. Mycket fint.

Överlag har Gilbert en ton som verkar… åh nej, nu kommer odet: ärlig. Han verkar inte ha tänkt så mycket, nu ska det låta si eller så, han har bara gjort. Då blir det också överlägset bäst.

Med sig på scen har förresten Daniel ett riktigt fint ställ, bla hittar man två härliga killar från Division of Laura Lee och Nils Dahl från bla Steget. Mycket härligt samspel, de har roligt tillsammans det märks! Och ännu en gång kommer det, Daniel sprider bara bra känslor kring sig, som om han plötsligt har upptäckt något nytt. Något nytt som han ändå bemästrar. Som att gå på en riktigt bra företags kickoff, något som verkligen skjuter en framåt. Tack Daniel!


Efter det var det så dags för kvällens riktiga fest att komma igång i baren. Jag och Anna, dvs djduon Hej Stockholm!, brakade på med höga och låga låtar. Vi spelade mycket Håkan, en del BD, en massa göttigt nytt med The Local Natives med mera med mera. Åh herrejävlar vad baren exploderade stundtals! När jag i min iver, strax efter Tapetklister med Jumper fått de flesta att skrika rakt ut, slänger på Håkans Ramlar är det armarna i taket från höger till vänster, bartendern tar sig för pannan i ren glädje och beundrar galenskapen! Vi får till ett riktigt bra golv, detta är alltså i baren på Debaser Medis! Ja jävlar vilken kväll!

Något annat som var riktigt riktigt roligt var när Anna smäcker på Gillar Gillar Inte med Guldgossen och ett sällskap 10 meter bort ställer sig upp och skriker. Det visar sig att ingen mindre än självaste Guldgossen himself, med band, är i stan! Upp på golvet, tokhopp, dans och armar. Efteråt kommer många fram och frågar vad det är för fantastisk låt som Anna spelat! Riktigt kul!
Guldgossen spelar för övrigt på Obaren på tisdag!

Andra höjdpunkter under kvällen:

* Blümchens Heut' Ist Mein Tag får en kille bakom baren att fullständigt flippa av glädje. Han älskar låten med själ och hjärta!

* Min remix av Håkans Gullbergs kaj paradis, med extra långt sambaintro, genererar ytterligare skrik!

* Stunden då några killar önskar sig "Vad som helst med Kavalleriet" och sedan får fart på halva stället med sin glädje!


* Love and Happiness-Niklas sjunger, lutad mot en pelare, innerligt med i hela David & the Citizens Now She Sleeps in a Box in the Good Soil of Denmark.


* Och, som vanligt, när man spelar Carl Carlssons Slangbacken börjar alla dansa. Utan att ha en susning om vad det är. Carl, du MÅSTE göra fler danslåtar!Tack för en underbar kväll vänner! Jag vet inte, det låg något i luften, jag vill inte säga att det var Göteborgsluft, men nu vet jag att det går att få Debaser Medis bara att dansa!
Hör av er till er favoritklubb och önska att Hej Stockholm! får spela skivor. Ni kommer ha så jävla kul!

Tillsist:


Ska ni lyssna på ETT band just nu är är det Circus Circus Casino! Jag vet inte, men att de har lyckats hamna under radarn hos de flesta är mycket märkligt. Förklaringen kanske stavas deras hemstad, Amsterdam. De flesta kollar bara på England när de letar ny musik.
Jag spelade två låtar med dem i lördag, Did they become carnvores? och Bez, båda gångerna var folk framme direkt och skulle ha bandets namn…

Vilken klubbbokare fixar flygbiljetter?

Jerry Boman

1 kommentar:

Hanna sa...

Skitbra kväll, bäst musik i baren. heja göteborg! :)