Hej höst


Hösten slog mig i nyllet och jag blev förkyld snabbare än någon hinner säga "Vad händer nu?". Då är det bra att man har fina fina låtar att lyssna på. Här kommer lite nytt och gammalt:

Se Dest
Jag kommer att tänka på Popsicle och textraderna:

I hear the summer's almost gone

and maybe everything is done


David Hansson är fortsättningen på Popsicle, eller mer exakt, han är fortsättningen på de där raderna. När Piteåbandet stod på kanten till höst och funderade på vad som hände, så är Se Dest hösten. Fast den där fina fina hösten, när allt är brandgult och rött. Lutar åt att detta blir det bästa i öronen när indiansommaren kommer. Mycket vackert!
Och ja, David känner ni såklart igen från en herrans massa andra band, Vapnet och Hospitale tex.

I'm from Missouri
Ni som följer med här känner till Tildeh Hjelm. Nu har hon slagit sig ihop med Mats Larsson och resultatet är fantastiskt! Likt en fin westernfilm i super extra color. En hästritt med vinden bitande i kinden, långsamt men ändå snabbt. Drömlandskap och porlande åar. Och Tildeh har en av landets bästa röster.

Paddlepop
Med referenser till Acid House Kings, Club 8 och Cardigans kan mycket lite gå fel. När man sedan sjunger på oöverträffat charmig engelska med brytning kan faktiskt inget gå fel. Det här piggar upp vilken regnig höstdag som helst! Trevligt att det inte bara kommer gappunk från den där sidan planeten.

Jerry Boman

Inga kommentarer: