Gladare är bätte!

Först:
Hej Stockholm! spelar låtar hela hösten! Det är väldigt roligt!

Torsdag 29 okt: Nada 21-01
Fredag 30 okt: Debaser Medis After Work 17-21

Söndag 6 dec: Nada

Fredag 11 dec: Fabriken (preliminärt)
Lördag 19 dec: Debaser Medis Send in the clowns
Söndag 20 dec: Nada


Kom och säg hej!

Det är bara att höra av sig om man vill ha mig och Anna i båset, vi spelar den bästa nya musiken (ofta låtar du inte hört) och det bästa från gitarrkillar med skägg. Folk har vi flera tillfällen tagit av sig kläderna när vi spelat…

Resten:
Det är ju sinnessjuk enkelt ändå. Att spela musik handlar ju bara om att vara glad. Att bli glad. Att ha kul. Även band som levererar en mer svart syn på livet har förmodligen tokroligt när de spelar. För annars skulle de inte hålla på. Jag tror vi har en spärr i hjärtat mot saker som inte är kul, det är därför ingen vill jobba…egentligen.

Onsdag i Stockholm. Hösten är här, ett fint tunt lager av vatten lägger sig på mitt ansikte när jag sticker ut huvudet genom fönstret. Trots att det bara är några kvarter bort lockar inte promenaden till Lilla Hotellbaren. Men ibland ska man göra saker ändå, för jag hade något på känn…

Friska Viljor har det märkligaste bandnamnet, det passar liksom inte ihop. Är förmodligen något internt skämt som jag inte fattar. Men efter en minut glömmer jag det där! Daniel Johansson & Joakim Sveningsson med band är den perfekta combon av Franz Ferdinand och Bon Iver. En helt omöjlig blandning om det inte vore för det här med glädjen, Friska Viljor har så otroligt roligt! De ler och verkar innerligt glad när publiken stämmer upp i både spontant handklapp och kör. De ser nästan ut att rodna. Lite sött sådär.

Friska viljor låter som Shot out loads vill göra men har blivit för präktiga för att göra… sen slänger de in Klezmer, men bara en väldigt liten liten del som tur är. De sprejar med Bee Gees körer i samma låt… Ja du fattar, det är en salig blanding av allt som gör en glad! Det är dans i varje låt och små underfundiga texter. Så har de jävligt kul hela tiden, och det har vi på golvet också! Det blir en uppvisning i hitts, var enda låt är en golvfyllare… om det nu inte var för att vi är på Lilla Hotellbaren, jag tror inte de har danstillstånd…Tillsist:
Samme kille som gjort den fin fina videon till Jonathan Johansson har gjort till igen:


Vad jag tyckte om Magnus Weideskog när han spelade på Petsounds Bar kan du läsa här.

Tillsist:
En vacker skiva hamnade på min hallmatta idag.Universal Zoo skrev jag om härom veckan, ni måste lyssna.

Jerry Boman

2 kommentarer:

Anna Hamilton sa...

Du är ju grym! En favorit som kommer att följas!

Anonym sa...

Magnus röst är skrämmande lik Jimmy Janssons, texterna känns ungefär på samma nivå dom också.