Videokollen, Public Relations och Ny klubb.

När jag nu ser att mina filmer av årets med upp hajpade konsert, JJ på Landet, nått upp i över 1300 visningar så fortsätter jag med lite härligt visuella klipp. (JJ-klippen är tre till antalet, men alla verkar bara kolla på del 1. Er förlust.).Tvärvägen - Pingvinvärmen.

Som vanligt, en en helt helt fantastisk video av Henrik Öhberg. Där har vi en kille som kan allt, sätta älvliknande sånger och göra vackra videos.
Efter en konsert i en lägenhet skrev jag så här om fina Tvärvägen:

"Det är knepigt som fan i början, men sedan kommer melodierna. Likt änglar sänker sig melodierna över oss. Låtarna är som hopklistrade av vackra ljud, som fragment av vågor som satts ihop varsamt. Ibland är det haikukänsla, minsta möjliga väg till målet. Övernaturligt skulle man kunna kalla det. I den bemärkelsen att det samtidigt är organiskt, samtidigt mekaniskt. Statiskt men väldigt väldigt elastiskt."

Portrait Painter(s) - A Future Crime

Klichékollen: Musikvideo från Göteborg.

Springa på gator. Check.
Cykla på gator. Check.
Sitta på hustak. Check.
Efterfestkänsla. Check.
Dricka Törley. Check.
Fler killar än tjejer. Check.
Hamnen. Check.
Ruffiga gator. Check.
Bandet spelar på scen. Check.
Åka bil. Check.
Fokus/Ofokus. Check.

Men det är en förbannat bra låt Alex!

Tillsist:

Tobias Isaksson, ni vet Laurel Music/Irene/Djputte i alla stora städer i Sverige/klubbarrangör/bandbokare-Tobbe, har släpp en låt från sitt nya projekt Public Relations.
Överstora ljudmattor, svävande sång och en känsla av övergivenhet som de flesta ungtuppar inte ens kommer i närheten av. Det är den svåra länken mellan våra föräldrars naiva upplyftande ungdomsmusik och våra egna uppvaknade till 90-talets bitterljuva symfoni. Nu är det fan i mig allvar, ensam i en bar, när man inte kan sjunka längre. Allt man ser är andra människors ryggar, ingen ler, ingen ser och ingen är där för dig.
1:35 och framåt i låten ryser jag.

Lyssna här alltså.

Tillsist2:

På fredag är det Ny Klubb på Sugar Bar igen. Och de brassar på med fina Steso Songs.
Så här skrev jag efter hennes spelning på Landet för någon månad sedan:

"Karolina Stenström alltså. Karolina, vad gör du med mig? Ett piano och en sorgsen röst, ett hål i verkligheten och jag blir helt uppslukad. Igen. Varje gång. Steso Songs är ett fyrverkeri som aldrig får explodera, i den meningen att det aldrig ska explodera. Steso Songs är all uppbyggd frustration kanaliserad till några enkla pianomelodier. Jag känner mig så fånig, så dum. Rummet försvinner, som det bara gör när riktigt stora saker händer. Tiden försvinner, spelade du i en timme? Tre? Eller kanske hundra?
Här bokade Cosy Den in ett riktigt geni. En ensam själ som satte hela stället i trans. Var det bara jag men nog fan pratade folk lite mindre under en halvtimme? Nog lyste lamporna lite svagare? Nog fan var ljudet strået vassare och mer genomträngande än under resten av kvällen? Karolina kom med mörkret som lyste upp hela Landet."


Sen blir det Saralunden också... eller? Jag förstår inte riktigt, det står New Age men länken pekar på Saralunden... Saralunden har jag missat så många gånger nu att jag tappat räkningen!

Hela härligheten på Facebook.

Jerry Boman

Inga kommentarer: