Låt inget tysta er!

"Den 1 juli 2009 förbjuds gatumusik i Göteborg. Helt akustisk musik kommer vara tillåten på vissa tider och på platser utanför centrum, i övrigt ska gatumusik helt förbjudas."

Det här tycker vi på The Tram Sessions är helt idiotiskt! En av anledningarna till varför vi låter band spela på spårvagnen är för att visa på den glädje som musik i det offentliga rummet faktiskt sprider. Vi ser bara leenden när vi gör våra inspelningar, människors vardag bryts och det är tack vare musiken.

Alla ni som följer oss kanske har sett att musiken på The Tram Sessions spänner över fler genres. Alla kanske inte gillar allt, men att som i den lag som nu träder i kraft, bestämma vilken musik som är "okej" kan vi aldrig vara bra. Varje individ har rätt till sin smak, alla har olika och det är det som gör livet så roligt att leva.

The Tram Sessions skriver under namninsamlingen och hoppas att den här förordningen rivs upp innan den har förstört det goda musikklimat som är Göteborg. Vi uppmanar samtidigt alla de fantastiska artister och band som hittills spelat på vagnen att gå ut på gatorna och spela av hjärtats lust! Låt inte någon stoppa er! Och till publiken där ute säger vi: Stöd de artisterna du tycker är bra och låt de andra bara få vara.

Att få spela musik i det offentliga rummet, som faktiskt tillhör oss alla, är en mänsklig rättighet.

Hälsningar
The Tram Team
Anna Flytström och Jerry Boman

PS Jag tycker att alla band som jag någonsin skivigt om skall gå ut och spela på gatorna! Nu! DS

Inga kommentarer: