Ligg med micen.Här kommer saltet, var har du såret?
Ska du spela soul så måste du ligga med micen. Alltså, verkligen. Du måste ragga upp den på det fulaste sätt och sedan ligga med den. Annars blir det ingen soul. För soul är allvar. Det är insidan på utsidan, det är sex och det är svett. En urkraft när den är bra, skriket du inte kan vara utan. Soul är publiken och bandet som en enda organism. Ett brev direkt från hjärtat, skrivet av någon som inte kan skriva men som får fram saker ändå. Soul är att ligga med micen.

The Tracks ligger inte med micen. De kysser den knappt. The Tracks soulförsök kan närmast beskrivas som buskissex, alltså helt på den andra planhalvan mot sexigt sex. Så, vad händer då den här vårkvällen på Kontiki, när The Tracks står på scen? Det händer ingenting. Inget rör sig, inte en flämtning, inte ett ljud. Det är som lokalen vore tyst, tom och avsläppt långt ute i skogen. Det är ändå ett band som står på scen, inklädda vita skjortor med svarta slipsar. Och så sjunger de om hur kvinnan skall låta mannen få vara "sig själv" ibland.

Förlåt, hallå? The Tracks är en enda stor fördomsmaskin om vad som är soul. Det är inte ens stolpe ut. Lite tisslande och tasslande om romantikern i dem.
Om The Tracks överhuvudtaget skall beröra någon på riktigt så måste de tänka om. Helt. Försök inte bli era idoler. Bli nya istället. Jag tror att ni för ert eget bästa skulle satsa på något helt annat, en helt annan musikstil.

Ja, jag tänkte ju gått på Loney, Dear men hör och häpna: Det var slutsålt! Alltså, det vara bara förköpta biljetter. Har aldrig varit med om att det hänt en vardag på Pustervik. Jag var där en stund innan men det hjälpte inte. Men det är ju fantastiskt roligt för bandet och alla andra inblandade!
Tråkigt för mig, jag gillar Emil. Som man kan läsa här.Tillsist:
Makthaverskan i Stockholm på lördag! Och så kanske Franke i morgon i samma stad.

Jerry Boman

2 kommentarer:

woody-Kim sa...

Tjena Jerry!

Du har alltså inte försökt gå på Woody West Vardagsklubb när vi haft de "heta" namnen tidigare? Det här var 3:e utsålda Vardagsklubben sedan i slutet på september (Bon Iver och Okkervil River) och då har det varit en bit över 200 besökare även vid ett par tillfällen till i höst. Förköp rekommenderas.
Mvh woody-Kim

Jerry Boman sa...

Hej Kim!

Anledningen till min förvåning är nog att jag inte riktigt fattat ett Emil var ett så stort namn... Alltså, han är ju tokbra men det tyckte jag ju redan 2005 och då var det minsann inte lapp på luckan :-) Jag blir alltid förvånad när artister plötsligt drar en herrans massa folk, när de egentligen inte gjort om sig så mycket. Jag måste helt enkelt lära mig att folk vaknar sent...
Och kan du tro, skäggen från utlandet går jag inte ner i splitt över så det är ju därför jag inte var på plats då :-)

Jerry Boman