Ljudet av hotellHur låter en stad? Hur låter en tunnelbana? Och hur ger man musik till ett hotell?
Hotell Bloom i Bryssel tog det här på allvar och bjöd in Cosy Mozzy. Trots det fåniga djnamnet är det här killen hela da´n i Bryssel, han är stans störste dj med egen radioshow: "The Dirty Cosy Mozzy Show"....

Nu fick han alltså uppdraget att sätta ihop en skiva som skulle beskriva känslan på fin fina Hotell Bloom. Jag har lyssnat:Det börjar med dansken Anders Trentemøller och det låter... mycket stad. Monotont som en hotellkorridor, men ändå med melodier här och där. Precis som man i en korridor kan ana att livet pågår där innanför de låsta dörrarna.

Det fortsätter med hissmusik, Cagedbaby. Väldigt ogripbart och tråkigt. Denna låten spelades faktiskt ofta i hissen. Oroväckande ofta.

Det är avslappnat och urbant, obehagligt sexigt, inte trevligt sexigt med Max Berlin. Väldigt Benelux. Plötsligt kändes hotellet väldigt sunkigt...

Ännu mer obehagligt blir det med A mountain of one. Här snackar vi ågren i en hotellsäng. Hotelldöden. Jag såg dem på Storan i vintras och det var mest segt. Musik för de som tror på backpacking i ett hotell, som tror de är coola eller som så innerligt vill vara det.

Mike Monday vill jag knappt nämna, såååååå segt och tråkigt! Gud! Att bo på hotell skall ju fan vara roligt! Inte blir det roligare med Eelke Kleijn. Möjligtvis något roligt ljud här och där.
Coyote håller tråkstilen men det lyfter lite lite med Urbs... fast bara tillfälligt. Postprior, DJ Krush & Toshinori Kondo, Morgan Geist, Mike Foyle rullar runt i barmingel sörjan. Inget står ut, ibland dansar det till men allt som oftast klarar men sig utan att springa fram till djbåset och fråga "Vad är det här!!". Jimpster gör hellre inget väsen av sig.

Och har fasen Scritti Politti kunde göra så trist musik och ändå bildas 1978 är ett stort mysterium. Mitt i punkvågen!
De är bandet för alla flummpellar med dreads som reser världen runt och försöker hitta sig själv. Om de bara valt ut en rolig låt istället, som "Sex" tex. Hade ju passat på hotell.

Nä, den här skivan var inte speciellt rolig. Väldigt fegt urval, vad vill man säga? Vem riktar sig låtarna till? Jag hade hellre haft ett mer personligt urval, som människor fritt hade fått relatera till. Den här sortens downtempo house/dansmusik är inte skoj, inte ens i en hotellbar. Det är precis som man inte vill störa någon. Alla skall ha det bra, ingen skall bli upprörd och det brukar som bekant sluta med att ingen bryr sig.

Så var det det här med tunnelbanan, för något som är betydligt roligare är musiken som spelas i Bryssels tunnelbana.
Här får man höra allt från Wouldn't It Be Nice/Beach Boys till Sabotage/Beastie Boys via When A Man Loves A Woman/Percy Sledge och Hit Me With Your Rhythm Stick/Ian Dury & The Blockheads.
Det var alltså ingen radiokanal som spelades, utan utvald musik! Väldigt skoj varje gång man gick ner i underjorden!

Tillsist2:
Torsdag missar du inte La Capitaine kalaset imorgon torsdag va?! På Pustervik, under Mints vingar och med en massa massa rosa i lokalen!

Annars spelar Hästpojken-Martin lite akustiskt på Magnus och Magnus...

Jerry Boman

Inga kommentarer: