CresendomästarnaDet blev ytterligare en sådan där kväll, en kväll när man undrar vad folk gör istället. Vad det egentligen är människor vill ha? Aha, hade inte "rätt" gubbe skrivit om Sunset Rubdown? Var du inte lite nyfiken ändå? Jag förstår inte hur du tänker.

Träffar Woody-Kim i trappan, han säger att han är väldigt glad att just jag är på Pustervik just den här kvällen. Jag blir ju såklart glad, fast ändå tänker jag att han kanske menar "Vilken tur att någon kommer överhuvudtaget". Det var inte annat än att jag tyckte lite synd om Kim för det är inte så värst mycket folk på plats när folket från Canada drar igång.

Men som de drar igång, här finner jag cresendomästarna! Flytta dig till en skog, gå gå gå och så öppnar sig den där perfekta gläntan. Solen står högt, naturen är på din sida den här dagen och du rusar ut. Allt är dit och alla andras på samma gång. Det surrar fort. Ut ur skogen strömmar mer människor och ni förenas i en stor dans. En lycklig stund av himmelsk pop, där nästa sekund alltid tar dig framåt uppåt.

Varenda låt är extranummer, fyrverkeriet slutar aldrig. Slingriga låtar, ibland kommer Robin Hood galoperade, tar dig på en resa med vind i håret. Stråhatten flyger av samtidigt som gitarrsisten ställer sig vid "extratrumman". Ju, det blir dubbelpukor och så börjar flickan vid synthen spela på en minicymbal. Ja, ni fattar, det bara ökar hela kvällen!

Sen får jag inte glömma Spencer Krug...japp det är han i Wolf Parade. Här sitter en kille och flyger fram över pianot, han röst pendlar högt och lågt. Ivrigt och angeläget berättar han skruvade historier, rösten blandar glam med mylla. Diamanter med potatis. Och samtidigt håller han distansen och ler. Han skiner, älskar att vara där med oss. Vi älskar honom tillbaka.

Nä, jag kan inte riktigt förstå hur det fungerar när det är typ 30 pers på Sunset Rubdown och runt 20 pers på The Brunetts tidigare i år. Jag kommer aldrig förstå.

När jag sedan går hem så kommer jag på var jag sett/hört/kände igen Camilla Wynne Ingr... Pony up. Lyssa på dem du också...

Tillsist:
Jag hoppar fast jag sitter ner, snart är det lördag och då spelar Yvonne! Pallar du inte åka till Stockholm för det så har ju Bonnie & Clyde släppfest på Henriksberg.
Och på fredag är det Picknifestival! Med sol!
Så spelar ju Navid på Musikens hus med eminenta Vit päls från Malmö! Och sen och sen och sen...

Tillsist2:
Det här var tråkig läsning från Fox Machine:

ATTENTION!!
Somebody stole our guitars from the backstage room at Uppåt Framåt, Göteborg, on Thursday night May 15th.

One black US Fender Stratocaster with white pickguard, serial no. 927196,

One black 1982 Gibson Les Paul Custom with three humbucker pick-ups and golden tuners, serial no. 82312667,

One sunburst Hagström HJ-600 in a brown Gibson Jumbo case and

One cream coloured Fenix jazzbass.

If you have noticed someone carrying or trying to sell one of these guitars, please get in touch with us immediately. We issue a reward to the finder or anyone who contributes to the recovery of these instruments. Call ****-******** or ****-****** Thanks! Fox Machine

Jag suddade telefonnumren men om du vet något hör av dig till bandet tycker jag! De har ju Myspace tex. Om du inte kan komma i kontakt med dem så dra iväg ett brev till mig så hör jag av mig till dem.
Stjäla instrument är lågt! Jävligt lågt!

Tilsist3:
Fick ett konstigt brev om att Hemstad bytt namn till Thailand... sänt sent sent söndag natt, så det kan lika gärna vara ett PR-trick.

Tillsist4:
Jag missade sista Klubb Populär i lördags ja... jag skyller på att jag inte vet hur många öl man skall dricka på en fredag...

Jerry Boman

Inga kommentarer: