Vad hände?Jag har egentligen ingen aning om vad som hände. Kanske var det så att jag hade en övertro på att Jens Lekman inte kunde göra en oengagerad konsert. Det har ju aldrig hänt förr. Men på något sätt lyckas han den här kvällen i Hammarkullen få det hela att framstå som ett reklamjippo. En stor artist som ställer sig på en billig scen för att kränga plattor och autografer.

Jag vill inte tro att det är så, eller jag vet att det inte förhåller sig på det där sättet. För även om det här var den sämsta konsert jag sett med Lekman så visade han nu att lägsta nivån överstiger de allra flesta. Men den där helt upplyftande känslan som jag fick på Nef i höstas är borta, jag kommer på mig själv med att tänka på annat.

Sen kommer den "Hemliga gästen" in, José Gonzales, men inte ens då händer något speciellt. José verkar mest blyg och osäker. Allt är i fel takt och helt ur kurs.
Det blir en märklig känsla att se det hela falla sönder så totalt. Det som räddar halvtimmen är som vanligt Rösten. Det går inte att komma undan, Jans har en helt underbar röst. Som vanligt. Kanske hade det varit bäst om han just den här kvällen bara sjungit acapella.

Fan, jag känner mig elak nu, men det där var inte något kul. Inte alls.

Ännu tråkigare blir det när jag i efterhand får redan på att Jens senare på kvällen spelat i solnedgången...

Jerry Boman

1 kommentar:

vi på filten sa...

picknickfestivalen pockar på Din uppmärksamhet