Det blev en skön kväll!Efter några sömnlösa nätter...jo jag var sjukt nervös inför den här "Jerry fixar klubb själv för första gången, även om det är Allears som står för arrangemanget så håller jag själv i alla trådar och HJÄLP..."....Men vad skall jag säga, succé! 80 betalande och tre supersuper spelningar! Tack tack tack!

Kvällens tema var det något våghalsiga "En skön kväll på Sticky". För om man skall vara ärlig så är inte just skönhet och mysighet något man förknippar med Sticky, det är ju mer party och röj... Men det lyckades! Stolar och bord på dansgolvet, glögg i muggarna, fin fint bildspel av Rockfoto på väggarna och en herrans massa folk. Jag blev så glad för alla som kom!Först ut var Frida Sundemo. Och det kan man ju säga med en gång, vi som var där såg en stjärna födas. Hon var nervös innan men allt sånt var bortblåst när hon väl satte sig på scen. Närvaro är ordet jag söker. Frida gör små fina melodier, med finurliga harmonier som får mitt hår på armarna att resa sig. Vilken premiärspelning! Faktiskt enda artisten som fick spela extranummer den här kvällen! Och när hon kör "Fallin´" stannade tiden...

Jag vet att Frida kommer spela överallt närsomhelst. För alla som vågar lyssna ordentligt.Children Come On är normalt fem personer men den här kvällen lämnade de trummor och bas hemma, och körde ett lägereldsset med ukulele och melodica.
Fredrik Coranders sång är större och vackrare än någonsin. Finast är min personliga favorit "Traces and tracks" med speedukulele och fin slinga på melodican... Rys igen. Och all stämsång är bara för vacker.Sist ut var Lisa Pedersen, med nya låtar och uppbakad av gitarr och kör. Mycket snyggt! Jag stod och tänkte på hur fan det gick till att en så bra artist, så "stor" ville komma och spela på min lilla klubb. Det har jag inte riktigt klurat ut än...Mot slutet kommer Die for you... Det kan vara den finaste kärleksförklaring som någonsin kommit ut från ett parhögtalare. Så skört, så försiktigt men ändå så bergfast. Den här avskalade kvällen blev låten lätt. När refrängen kommer, musiken stannar upp och så orden:

But I would die for you
If you let me too
Cause I grow with you

Så vackert. Sant. Ärligt. Mina ögon tåras, låt alla som vill dö för någon få lov. För om vi låter oss ge upp våra klichéer kommer stora saker hända.
Det har hänt mig. Jag skulle kunna dö för det. På riktigt.En stor applåd till Tobias Isaksson från Irene som spelade helt rätt musik hela kvällen. Han bidrog väldigt mycket till den härliga stämningen! Jag gör som Marit Bergman på bilden, lägger mig på knä och tillber the dj...STORT tack till alla duktiga fotografer på Rockfoto som valt ut sina bästa bilder och som jag fick köra som bildspel på väggen. Vilka bilder!

Jag fick ju ett litet tillfälle att spela några låtar också... då blev det premiär för They Live By Nights helt färska "Endless Summer"... Och det tro fan, vilken låt de har gjort! Supertrummisen Christoffer har tagit steget fram och sjunger, det kommer tankar om disco i Japan och det kommer snygga ljusa refränger. Jag hörde i alla fall en person som direkt efter låten visslade på den. DET är ett bra betyg för en låt!

Jag stängde butiken med Emil Jensens Väck mig inte i morgon... och det kanske är så, för den här kvällen kommer jag komma ihåg. Det var som att hitta hem.
Tack alla som var där och gjorde kvällen till en skön en. Tack till David på Sticky som hjälpte till med glögg, bar bord och vågade tro idéen när jag "sa att det kunde vara roligt med en myskväll på Sticky, och vi kan ju flytta ner djbåset till golvet". Tack Till Tobbe som spelade så bra skivor, tack till Pauline på Rockfoto som trots sjuk stress tog sig tid att samla ihop bilderna från alla fotograferna, tack till Frida för premiärspelningen, Tack Children Come On för att ni dedicerade "Traces and tracks" till mig och tack Lisa Pedersen med crew för allt ni gjorde stora känslor levande.

Väck mig inte i morgon
Denna dagen har varit så lång
Alla stigar jag har prövat
Och jorden har haft sin gång
Nu börjar fötterna domna
Dom har har vandrat sig slut
snart får jag äntligen somna
så vilar jag ut
Väck mig inte i morgon
Låt solen gå upp utan mig
Låt det vara en fin dag
Låt solen gå ner utan mig

Tack.

Tillsist:
Imorgon fredag går vi till Koloni och deras julffest i Gamlestan. Nu skall jag vara ledig!

Tillsist2:


Avdelningen skumma saker kvarglömda på nattvagnen hem...


Jerry Boman
redaktör Allears Göteborg

2 kommentarer:

Kusowsky sa...

Hallå Jerry! Du kan inte ta ledigt än - du får ju inte missa årets spelning, Kusowsky och Familjen på Pustervik ikväll!

God Jul önskar Kusowsky

menk sa...

Såg ditt årets soundcheck och att du inte varit på Arvika iår, men om du varit där hade du nog övervägt ditt årets soundcheck för SMK's spelnig var verkligen hemsk! Soundcheckade mer eller mindre mellan varje låt, och de va ett av de största banden på festivalen! Och det är roligt om man är så nykter att man träffar tangenterna med.. oush jaja, men tack för en as bra lista! du är toppen! :D