Förvirringens fyrverkeri och en kick.Tanken är ju ändå jättefin, att sätta ihop band som kanske var för sig inte drar miljoner folk, men tillsammans bildar en helkväll.
Tyvärr föll hela lasset ner i diket på grund av virriga arrangörer.

Wonderlandfestivals har för det första inte ett dugg med Wonderland Records att göra. Jag förstår att skivbolaget inte vill sammanblandas med dem, för den här onsdagen var det ett fyrverkeri av förvirring på Henriksberg.

1. Jag får höra att första spelningen skall börja 20.00. Prick.
20:30 har inget hänt… och att det beror på att ljudkillen ”bara skall kasta färdigt sina pilar i dartmatchen” på nedervåningen och sedan röka lite… Dö, ljudkille, dö om det är sant!

2. Emmon live är väldigt mycket visuellt. Det bör man veta när man bokar in henne, speciellt som hon tydligen sagt till, både i Stockholm och i Göteborg. Inga svåra krav, bara en dvdspelare och en projektor… Tyvärr lyckas arrangörerna sabba allt vad visuellt heter under hennes konsert, de fina mönster som hon gjort till varje låt och som är en stor del av upplevelsen tycker arrangörerna skall projekteras på några slarvigt upphängda filtar.

Det sistnämnda borde faktiskt vara skäl nog för alla besökare att kräva pengarna tillbaka, och eventuellt plus:a på lite för sveda och värk. Emmons framträdande blev nu väldigt pinsamt, Emma var superb men resten var ta mig fan skandal! Karaoken på Andra Lång har bättre utförande! Jag tyckte ärligt synd om Emma…När du första bandet kom igång blev det en hisnade resa. Out of Clouds varvar innerlig ångest med ”goa glada gubbas gäng”. Jag blir inte klok på vad det är killarna vill med sina gitarrer. Sångare Joel Göranson är faktiskt riktigt bra när kan skriker, eller när han låter rösten spela ut.
En sak är säker, OOC gillar England. Like a Lily är så angosaxisk att Herr Lokko framstår som tysk.
Det är präktigt och snyggt, och en sak slår mig. Om alla i bandet klätt sig i St Pepper-kläder hade upplevelsen ökat med kvadraten på färggladheten. Då hade det här varit en rolig stund… Nu blir det fruktstund utan de där röda bären.Sen blir det enmansshow.
Pen Expers lever på Alexander Arvman. Han är helt galen… eller är han snorfull. Eller bara ett stort geni. Det här kommer tjonga till vartenda poprum i Sverige! Pen Expers är bandet du förmodligen kommer vara rädd för, du kommer inte veta vad som händer och du kommer le ända till öronen. Några kommer fatta, andra inte.

Musik kommer från hjärtat, det vet vi nu. Ord kommer från samma ställe och skall man fronta ett band skall man glömma allt vad idé och tanke heter. Låt det komma bara!
Alexander är Berggren-ish och de La Cour-ish. Han står, sitter, välter, gömmer sig och är helt underbar! Nu kommer en hel hög säga att det här är löjligt och bara dummusik. Men jag tänker skita i dem och älska Pen Express!
Det var längesedan jag fick en sån jävla kick av ett band! Yeaioo!

1 Juni kommer Pen Expers tillbaka till Henriksberg… Då är du där och snälla: Förfesta rejält innan!Sen var det ju det här med Emmon… Hon gör ju såklart bra ifrån sig. Står i en klass för sig.
Men som jag beskrev ovan, allt utanför det var kass. Kändes skolsal och roliga timmen.
Ingen, ingen skugga över Emma. Men kära arrangörer: SKÄMS!
Hoppas hon fick bra betalt…

Tillsist1:


Gitarristen i OOC lyckades spela av sin sladd. Den flög ut i publiken och fångades av... en känd tjej som har hand om klubbkollen på en stor tidning i stan. Hon funderade på att ringa telefonnumret som stod på telepluggen som flög i väg...Världen undrar om hon gjorde det.

Tillsist2:
Ikväll Synthklubben.
Imorgon är det tårktkalas hos Göteborgs meste musiknörd. Och då säger jag ”musiknörd” på det där fina, varma sättet. Jag är ju stum av beundran inför den killen.

Jerry Boman

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Jerry!

Kul att du gillade oss, men skulle du vilja ändra så att vårt namn blir rätt? Vi heter Pen Expers, inte pen express =) Tänkte att det kanske är många som vill kolla upp oss efter dina fina ord. Ses i juni!
/ Pen Expers

Jerry Boman sa...

Sorry, jag blev förvirrad eftersom jag någonstans hittade "Pen Express"...Men rätt skall vara rätt.
Att jag gillar er mycket är i all fall helt rätt stavat...

Jerry Boman

we say disco sa...

Andra bilden osar verkligen "i början på karriären"