Aerodynamik.En trummmaskin, lite backtrack, en reverbstin elgitarr och en vacker spröd röst. Jo du, det kan bli något väldigt fint av det där. Fast det gäller att du håller estetiken hela vägen. Inte slappar till.

Boat Club svävar. Likt en surroundsignal är de överallt i lokalen. Precis som vattnet är överalt i skärgården, precis som blåsten är överallt i Göteborg och Boat Club blir nästan som en godartad mardröm.

Anders och Magnus håller distansen. Till musiken, till publiken och till micen. Det är väldigt dekadent och hade man fått röka så vore det här det självklaraste bandet att röka. Nu visualiseras ciggen fram genom ljudmattorna, snyggt hänger den mellan fingrarna och förs mot munnen i de instrumentala partierna. Rummet fylls med vacker rök i singor, kisar du kan du förnimma hela Vintergatan. Det är en klar natt och stjärnorna är isblå. Musiken kommer förmodligen inte från den närmaste stjärnan, inte från den som ligger näst närmast heller, tonerna har färdats lång väg och formats aerodynamiskt på vägen, de är skapelsens krona. Det funktionella blir estetiskt tilltalande, Boat Club spelar på våra pop-dna. De trycker på den nerärvda "goda smaken".

Som du förstår låter Boat Club väldigt snyggt. Om man skulle göra en video till de här låtarna så borde den innehålla minst ett gymnastiknummer i slowmotion, några övernaturligt viga rörelser fångade mellan ramarna. Och hastigheten borde vara en bråkdel av den normala. Det skulle bli vackert.

Samtidigt som det är väldigt snyggt, och låter magisk bra, så finns den där distansen där. "Är ni inte med oss är ni mot oss"-känsla. Jag har svårt att framför scen bli vän med Boat Club, de ser inte publiken.

Men det kanske blir så när man färdats genom galaxer och evolverats, musiken hinner inte stanna upp och bli kompis med alla. Då blidas det knoppar som stör aerodynamiken och försämrar flygförmågan. Så jag förlåter er, det är bra att ni håller er till stilen till det utstakade spåret. Aldrig slappa till. Musiken blir nog ändå min vän.

Ja just det, klubben hette Constantine och var väl hyffsad. Inget märkvärdigt men det spelades bra musik och det är ju fan viktigast. Kommer några fler vänner dit nästa gång så kommer det säkert bli super...

Tillsist:
Det är märkligt med Henriksberg. Samtidigt som stället ibland har Sveriges bästa bartender, en kvinna som brukar stå där uppe och vara fenomenal, så har samma bar en av Sveriges sämsta barkillar. Ingen förmåga att sätt kunden i centrum, det kändes nästan som man störde när man skulle beställa! Hur färgsortering av sugrör kan gå före att en gäst vill ha en enkel öl fattar inte jag...

Tillsist2:
Ladda hem lite god elektronik musik här.
Se så, gör nu det innan du gör något annat! I väg med dig!

Tillsist3:
Det här har inte ett skit med musik att göra men jag har ätit den godaste och mest inspirerande måltiden i hela mitt liv! Thörnströms kök lagar mat med finess och faktiskt en stor skopa humor. Det märks att de älskar sitt jobb.
Jag kan inte nog rekommendera ett besök, bara avsmakningsmenyn med efterrätter var värt varenda spänn! För att inte tala om de goda goda söta vinerna till.Kanske har det med musik att göra ändå, symfoniorkestern spelar fortfarande i min gom.
Sen var det ju makalöst kul men konstigt att de glömde ta betalt för vinet... eller så kanske det ingick och då blir det ju ännu roligare!


Jerry Boman
som inte fattar att bloggen nyss passerat 150.000 besökare....

1 kommentar:

pauline sa...

jag önskar att jag hade hängt med i lördags. men uppsatsgrejen blev skriven! fast först på söndagen eftersom jag var seg.
2, snart kommer era dvdspelare något försenat
3, någon kollega till dig filmade när jag tog emot flygblad från LUF idag. pinigt
kram