Datorhuvuden, skogar och stenhårda grejer.Måndagen den 15 maj på Pustervik börjar väldigt fint. I entrén får man välja en skiva att ta med sig hem. Det ligger en bunt i en liten låda.
Jag vill ha en blandskiva från Koloni. Men man måste välja omslag och alla är lika fina så det blir så svårt så svårt. Men jag blir på väldigt bra humör där vid lådan. Det ligger så mycket kärlek bakom de här blandskivorna, både i innehållet och i omslaget. Tack.

Blandningen av människor vid baren är väldigt rolig. Här trängs "Skosnöre-popers" med "Praktiska-ryggsäckar" och "Cyborger". Det kanske är det här samarbetet mellan Cosy Den och Koloni som lockar alla grupperna. Bara trevligt!
Lineupen denna kväll kanske ger cyborgerna lite mer än de andra till att börja med, först ut är Robot Cowboy.
Jag vet inte ja. Musiken är rent kass. Verkligen, idiotmusik från staterna. Killen är från Amerika men pluggar i Göteborg. Lite Devo, lite surf och mycket trams.
Det som gör det någorlunda kul att kolla på är att han har en Imac på huvudet. Och sidekicken har en datorskärm i guld på skallen.
Visst det är jätteroligt, jätteroligt killar. På typ ett dagis.
Nä men allvarigt talat, musiken var så kass att jag inte kan ta sånt här till mig.
Jag drar ut kontakten och loggar ur. Zawapp.

Torka lite svamp.
Åk ut till ett enslig torp i Smålands mörka skogar.
Glöm allt vad du lärt dig om tid. Käka det som naturen ger.
Då kommer du låta som Lava.
Gruppen är från Göteborg och kallar sig experimentella. Det är synd för det skämmer nog en del. För det är riktigt bra drömmusik! Hansson & Karlsson mitt i naturen på en annan planet.
Låtarna tror jag var tre till antalet, riktigt långa var de iallafall. Och så gick de in i varandra så det var lite svårt att ha koll på, men det gjorde för en gångs skull faktiskt inte ett skit! Jag stod där med ett fånigt leende och bara njöt.
Allt var slowmotion och det var fortfarande ljust ute.

Efter de här höjdarna och lågmärkena och diverse tekniskt strul så blev det Ulrikas tur. Jag har längtat länge länge!
Compute är mitt nya Robot. jag har sagt det förr, men nu märker jag att jag gillar det nya bättre än det gamla. Det är smartare texter, inte så mycket nörderier utan stenhårda grejer som fan är på riktigt!
Dans och bas trängs med snygga melodier. Och så Ulrikas röst, jag kan inte sluta tjata om den, den är helt underbar! Penetrerar skottsäkra ytor av mig, och borde användas av NASA som förstärkning på rymdraketer. Att det sedan är bra text blir bara ännu bättre.
Mot slutet kommer den, den utlovade Brainpoolcover ! Jag ser Mattias på andra sidan scen explodera i ett lyckorus, precis som han förmodligen ser mig också göra. "Some Days Are Made For Smoking" är väldigt lyckad i Computes version! Hon har gjort om den och ändå behållit Kask och pojkarnas naiva upplysningspop. Tack för smarta covers!
Nu kommer jag starta namnlistor som säger "Spela in Some Days Are Made For Smoking NU, Ulrika!" Och ring Janne Kask, för den duetten hade gått till historien!

Efter det är jag tvungen att gå, så det blir det sista jag ser och hör.

På det hela taget var det en väldigt bra kväll, jag ser fram emot fler samarbeten mellan Cosy Den och Koloni, man har så mycket att lära och det vidgar ens vyer. Jag, precis som många andra, behöver få lite mer konstmusik kastat i nyllet.

Nu sitter jag i standby-mode inför onsdagen i Gamlestan. Don Lennon får starthjälp av ingen mindre än min favvo Eric Halldén! Ibland är saker för bra för att vara sanna!


Tillsist:
Jag hittade Jorden slängd på Hisingen.Jorden kastad bredvid en återvinningstation.
Det är tänkvärt.
Jorden kan vi inte återvinna när den är förbrukad, vänner.
Tänk på det när du kör bil, kastar papper och krossar glas i parker!

Jerry Boman

4 kommentarer:

Anonym sa...

Om du vore hälften så kulturell som du indirekt utger dig för att vara/önskar, hade du kollat fotbollen ikväll istället för Cosy!

Notera: Fotbolls-VM ÄR världens största kulturhändelse. Så vad är då inte CL-finalen?

Mattias sa...

Stor humor!

Join Our Blog! sa...

...eller möjligtvis ironi.

Join Our Blog! sa...

Kolla in Cosy Den-bloggen. Minsann om Mattias inte har postat Some Days Are Made For Smoking med Compute! Lycka!


/Jens.