Thehelpmeplease

Thehelpmeplease
I en lägenhet i Bergsjön
26 marsÖdmjuka artister kommer av sig

Till att börja med kanske spelstället kräver en liten förklaring. Ja det hela utspelar sig i en vanlig lägenhet i Bergsjön. Kanske inte världens vackraste, men funktionell för att anordna konserter i. I "vardagsrummet" står en liten scen, en orgel, lite stearinljus och ett rött skynke. Resten av lägenheten fungerar bra att hänga i. Mattias och Johan anordnar små kvällar med band de tycker om och lirar däremellan lite skivor de tycker om. Opretentiöst och väldigt vackert.

Just den här påskaftonen så har de bjudit in inte mindre än tre "band". Viking Moses och Jana Hunter från Texas och numera göteborgssonen Jonas Johansson som kallar sig "thehelpmeplease". Jag har kommit för att se "thmp" så de andra banden lämnar jag faktiskt den här gången åt er att upptäcka själva, kan ändå säga att Jana kanske inte uppfunnit hjulet...

När det efter vis dramatik, försvunna sladdar och ungdomar som är elaka,blir Jonas tur att stega upp på den lilla scenen förstår man att han har byggt upp en fanbase. Alla är uppe på fötter och Jonas ser faktiskt lite skrämd ut. När han drar igång sina finurliga poplåtar om humlor och att känna sig speciell, då blir det allsång. Jonas ler och kommer av sig. Speciellt mycket verkar alla gilla "Someone special". Han är inte riktigt förberedd på att så många kan hans ord. Att alla i en lägenhet i Bergsjön sjunger med i hans tankar. Att vi känner för honom.

Men det är bara att vänja sig, Jonas! För med skeva samplingar och försiktig röst kan man komma hur långt som helst. Långt mycket längre än en lägenhet i Bergsjön. Man behöver inte ta i ända från tårna och kasta hattar för att nå fram. Det räcker med att sjunga vad ens hjärta säger till en att sjunga.

Till sist vill jag bara ge en stor applåd till killarna Mattias och Johan som anordnar konserter som dessa. Att sedan några inte har vett att vara snälla och suckar högt när allt inte funkar som det ska är bara att glömma. Tack för att jag fick komma hem till er, tack för att ni bjuder på er tid och ert engagemang. Vad gör det då att allt blir lite försenat, jag väntar så gärna.

Jerry Boman

Inga kommentarer: