LIVEVIDEO: Hurula på Lee 125 år på Trädgården i Stockholm

Klicka för större bild.
Trädgården och gratisevent för ett jeansmärke som helst klart behöver jobba på sin image. I skuggan av bron minglar människor och mestadels svarta och gråa kläder, läderjackan är populär och ja, de flesta bär svarta jeans. Känslan av en skruvad svensk version av Ung Rebell. 

Där har du inramningen till Hurulas universum en torsdag i september. På pappret låter det bra, verkligheten något annat, detta är publiken som hellre ser sig själv på rätt plats än lyssnar på musiken. 

Fjärde gången jag ska se Hurula och runt på lika många veckor (Yran, Way Out West, Popaganda) och den här kvällen händer något. Plötsligt släpper Robert och blommar ut, nog för att det varit väldigt bra tidigare men denna kväll händer det: feeling. I rad efter rad leker han med rösten, upp i falsett på något ställe, ner i djupa hål på ett annat. Resten av bandet känns också lekfullt, så lekfull som ramarna tillåter.

Livevideo efter hoppet!


Hurula ligger farligt när gränsen nu, muren, kullen vilken han kommer gå över och expodera i en riktigt klassisk spelning. Den kvällen kommer, var så säkra. Jag kommer fortsätta gå på varje spelning jag kommer över för den kvällen vill jag vara där. Det är inte frågan OM utan NÄR exil-lulebon kommer bräda var enda artist. 


Håll ett öga på gitarristen Anton Collinder på gitarr, han kommer förmodligen explodera lite extra.Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: