Stötta Pipeline - gå på festival!


I tider när festivaler allt mer blir kommersiella jippon, översponsrade anslagstavlor som verkar finans för att någon ska dra in massa pengar, i de tiderna känns det bra att ägna sig åt musiksveriges gräsrötter. Att stötta de eldsjälarna som i ständig motvind snickrar sitt eget universum, bara för att de faktiskt älskar musiken och älskar folket. Att stötta de människorna vars liv inte är uppdelat i jobb eller fritid, de vars liv helt uppgår i musik och sprida glädje.

I helgen åker jag till Sundsvall och Pipelinefestivalen. Är det några som behöver stöttning så är det just dessa älskvärda eldsjälar i Sveriges 21:a största stad.

Historien om Pipeline går tillbaka till 1973, då började det hela som en jazzklubb. Sen kom punken och inget blev någonsin sig likt för invånarna i Sundsvall, plötsligt befann man sig en sprudlade häxblanding och fick finna sig i kallas Punksvall. Åren gick och verksamheten både utvecklades och stärktes.

Nu är Pipeline landets äldsta klubb, något som man kanske tänker skulle ge lite andrum och dignitet. Och det gör det, bland publiken. Annars verkar det svalt, för när klubben nu tillslut bestämde sig för att det gamla PA:at skulle bytas ut (det köptes in 1991 och har använts på långt över tusen gig) så fanns inga pengar. Verksamheten får bidrag från kommunen, men de pengarna täcker bara den rullande verksamheten.

Tanken föddes om en stödfestival och ordet spreds över internet. Sveriges artistelit stöttade, bland annat har Lars Winnerbäck halatupp 15 000 spänn ur plånboken, United Stage lika mycket och nu är det alltså dags för en stödfestival. Popterror, Magnus Ekelund & Stålet, Matti Alkberg/Conny Nimmersjö , MOA är några av de som under två dagar sätter Sundsvall på kartan. Och jag åker mer än gärna dit, har det trevligt till musiken och ger det lilla jag kan.

Om du känner för att stötta Pipeline, om du liksom jag tycker att pengar ska gå till de som verkligen behöver det, då kan man med fördel gå in på föreningens Fundedbyme-sida.  Varje 100-lapp räknas.

Ses i Sundsvall!

Fredag:
20.30 Vincent Jedselius (klubb)
21.15 Harleqeen – (salong)
22.00 Peter Dolving (klubb)
22.45 Popterror (salong)
23.30 Deathbreed (klubb)
00.15 All Electric (salong)
Dj - Aronsson (Bloodline/MOG) / Engström (Setherial)

Lördag:
19.30 Hotellet (salong)
20.00 Frantic Sunday (salong)
20.40 MOA (klubb)
21.15 Magnus Ekelund & Stålet (salong)
21.45 Psycho Poetry (klubb)
22.15 Garbo (salong)
22.40 ANWTF (klubb)
23.15 Supersci (salong)
0.00 Alkberg & Nimmersjö (klubb)
Dj - The Confusions

Tom Jerry Boman

  

Inga kommentarer: