Liveklipp: LJUS på Debaser Slussen i Stockholm


Daniel Filipsson är lite av en doldis på den svenska indiepopscenen. Eller, han är ju alltid där, ständigt i nya projekt och varje gång förvånas jag över att han inte bryter igenom och syns överallt. Gamla South Ambulance hade sin hit med Die 5 times times 5. Al, Mark & Sandy gjorde så mycket bra att vi alla stannade upp och sen är det den här ”hemliga låten”. På Ludwig Bells underbara debutskiva finns sången Spela Kula… som från början är en låt av just Al, Mark & Sandy.

Nu är Daniel här igen med nytt. Säg hej till LJUS.


 
Det där samarbetet med Ludwig Bell får nog ta och ses som förbrukat nu, för i nya Filipsson-bandet LJUS har Daniel gått över till svenskan och då får faktiskt självaste Bell se upp Då vet ni hur högt jag håller Bells texter, som de bästa. Men  Daniel är och förblir en av landets bästa låtskrivare, ständigt finurliga melodier och ovan det, texterna. Kvällens kanske bästa låt handlar om hans mamma… som röstar på Kristdemokraterna. Där har ni en ingång som heter duga!
Melodierna är som vanligt enorma, vi klappar, vi visslar och vi sjunger med efter första genomlyssningen. LJUS hade den här kvällen premiär och jag kan gå i ed på att de kommer spela sig runt stan många rundor framöver.I augusti släpptes första singel, Stockholm Gode Gud, Nej, och till den gjorde man en fin video, den ser du här nedanför:Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: