Namnförvirring: Fallet från Lund och Fallet från Östersund


För inte så länge sedan fanns det två band som kallade sig Raketen. Det löste sig genom att den ena Raketen exploderade över havet samtidigt som den andra flög vidare mot höjderna.

För väldigt länge sedan fanns det i Kalmar ett band som hette Kent. De lirade covers och lirade precis överallt, inget sunkhak var för litet eller skitigt. Sen plötsligt läste man om att Kent släppt en platta och hyllades av dåtidens tyckare. Förvirringen var total. Dock löste det sig fort, Cover-Kent hade plötsligt lagt ner och Kent med nya skivan blev Sveriges största band med tiden.

Går vi till nutid har vi engelska duon Oh My! som gör electropop… som jag hittade när jag skulle lyssna på Oh My! från Sundsvall. 

Så har vi fallet med Fallet. Fallet gör pop på svenska och kommer från Lund och Fallet från Östersund gör pop på svenska. Hur som helst, här är Fallet… och Fallet.

Fallet från Östersund har jag berättat om tidigare, de var inbokade till mitt IndiedagisStorsjöyran men tvingades i sista stund ställa in. Synd, för Fallet berörde mig enormt. Emil Ljungströms rakt på texter, skeva och tvära, trubbiga nästintill vassa. Så okonstlat, så rått. Ta emot Fallet med öppna armar, i Östersund har det redan börjat tisslas och tasslas om "nästa stor grej".
I somras släpptes första EP:n Visst är det vackert på Spotify. För att det inte ska bli förvirrande nu så är det här länken till Fallets Facebooksida. (där hittar du länkar till deras låtar på Spotify)

Fallet från Lund ramlade jag på när jag sökte på Fallet från Östersund i Spotify. I april släppte Fallet från Lund EP med namnet Studenternas stad och från den hittar vi utmärkta poplåten Vår vårdag. Studentpop kallar de det och ja, det kan man hålla med om. Oförstört, spring i benen och solen i ögonen kännetecknar Fallet. Från Lund. I mitten av juli, mitt i sommarlovet, kom senaste popbomben, Nattens Övningarar. Hopp-pop på skånska.
Här hittar du Fallet från Lunds Facebook. (där hittar du länkar till deras låtar på Spotify)

Vem som vinner den här kampen eller om vi bara kommer bli än mer förvirrade när hösten kommer återstår att se. Under tiden lyssnar jag på Fallet...och Fallet.

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: