Musikvideo x 3: Avtalet, Paris och Esther med hemlig gäst


Musikvideon är död bla bla bla bla bla bla bla. Ungefär så där låter det om man jobbar på tv. Eller lät, nu vill ju tv knappt visa ett endaste band som spelar live.

Men det där struntar jag i nu, musikvideon lever mer än någonsin och här kommer tre stycken fina: Avtalet, Paris och Esther.

Avtalet släppte sin debut förra året, Den 18 Februari var namnet och skivan släpptes…eh. den 18 februari. Sedan dess har det spelats på diverse scener, bland annat gjorde bandet ett hemligt framträdande på en väldigt röd fest den 1 maj.
I dag släpptes skiva nummer två, Ännu mera hat. Finns på Spotify och alla andra ställen där man kan lyssna på musik. Och bli nu inte rädda av skivans titel, det här är inte några tonåringar med nageltrång som lirar punk, Avtalet är politisk pop i den smartare skolan. Ska man hitta Paris födelse får man gå långt tillbaka i tiden, redan 2001 gjorde de sin första spelning. På Hultsfredsfestivalen. Nu kan de räkna till många hundra spelningar i bla Tyskland och hela Skandinavien och får väl räknas som grundarna av indiesynthpopen i landet. Efter diverse soloprylar, Emma Nylén döpte om sig till Emmon och Annika Mellin spelar i ett superbt Mad Men-band, så är Paris nu tillbaka.
Paris hittar man också på tex Spotify.När Växjö var P3s Popstad 2003 fanns det ett band alla pratade om, Esther. Spellokalen visade sig vara på tok för liten, kön ringlade lång inför Esthers pompösa emopop och alla ville vara där. Sen blev det tyst, medlemmarna skingrades för att för några år sedan stråla samman i Göteborg och där sätta några bejublade liveset, bland annat i Svenska Grammofonstudion. Nu kan man inte anklaga Esther för att jobba snabbt men nyss släppte de nytt och här är en fin video… kolla noga, videon innehåller en världsartist! (fusklapp längre ner)
Det är alltså Bebban Stenborg från Shout Out Louds man ser. Kul!

Tom Jerry Boman

Inga kommentarer: