Webbtv: Här släpas Kristian Anttila bakom en ren


Nyligen kunde jag avslöja att Kristian Anttila skulle ställa upp i Renracet på Jokkmokks marknad.
Nu finns det videobevis på att detta märkliga verkligen ägde rum!

Med tanke på att marknaden för några år sedan firade 400 år så kan man nog säga att det är en stor grej att vara med i racet. I alla fall för de olycksaliga som inte får hänga i Jookkmokk året om.
Anttila var på plats i år för att spela och blev då övertalad att ställa upp i denna tävling som går ut på att med hjälp av en släde bakom en ren ta sig så snabbt som möjligt runt en bana. Storpublik och kungligt i form av Kronprinsessan Viktoria såg på när Kristian iförd en gigantisk röd jacka tog plats bakom renen…Det här kommer garanterat upp på listan över Märkliga klipp när 2011 ska summeras! Helt underbart!

Fotograf här är Magnus Ekelund, denna Jokkmokkshjälte som inte bara fixar Talvatisfestivalen (ni minns att jag var där va?), han skriver musik som jag håller bland de bästa i landet. Att han sedan är övertrevlig, har gjort en låt om just marknaden och skriver om musik i Norrbottenskuriern gör inte saken sämre. I helgen hade han kronpissesan bredvid sig till matbordet och framförde även några låtar med text av sin farmor Ellen Kitok Andersson, från hennes samlade diktverk.
Jag tycker Norrbotten bör ge årligt kulturstöd till Magnus. Ni har allt att tacka honom, de är såna som han så får folk att på allvar överväga en flytt norröver.

Tillsist:
När vi ändå befinner oss bland snö så kan vi ju hoppa direkt till Manifestvinnaren Anna Von Hausswolffs nya video. Mycket mycket vackert! (funderar ändå lite på hur kallt det måste varit…)Jerry Boman

Inga kommentarer: