Pophits med jazzfyrverkeriJag har någon konstig idé som går ut på att musiker som håller på med jazz är skrämmande. En form av övermänniskor, likt en utomjordisk ras med hjärnor stora som tält. Stora tält. Jättestora tält. Samtidigt är musiken ofta galet tråkig, allt eller inget händer på en och samma gång. Musikens svar på I väntan på Godot, fast under svampens influens. Återupprepning och total förvirring, man vet inte vad som slutar och vad som börjar. Bruset på tven är det ordning och kaos på samma gång.
Så såg jag då att Theodor Jensen (Broder Daniel/The Plan) skulle spela på Bomullsklubben. Där man parar ihop en artist med just ett jazzband…
(videoklipp efter hoppet... och lite fredagstips)

Man kan utläsa känslan i en lokal på mängden spontana tillrop. För ibland händer det, att någon spelar brallorna av oss, spelar hatten ner i ån, spelar sig så kjolarna blåser likt Marilyn, spelar hela vägen ner i huvudet. Då kopplas ropet in, man kan inget annat än gapa till. Vi var inte beredda på det här, nog för att Theo kan göra bra låtar men så här bra har de aldrig varit! Och det beror inte bara på att musikerna är duktiga, de har som han säger ”jazzat till låtarna lite” och clashen mellan Theos klassiska pophit-känsla och jazzens lössläppta fyrverkeri blir helt fantastsikt. Helt jävla fantastsikt!Se på fotarbetet, se på glädjen och hör när en bunt artister plötsligt inser att det här med musik är ett gemensamt språk, oavsett var man kommer från.

Kvällen innehåller en lång rad The Plan låtar. Tilljazzade. Och inget, inget kan vara mer naturligt.

Tillsist:
På fredag blir det stort popslag på Pluto. Manifestgalanvinnarna, bästa Fulmakten 7 kommer upp från Göteborg, fina Prins Eugen borde komma från Waldemarsudde och i djbåset lovar Cosy Den-Mattias spela minst 50 procent låtar han aldrig spelat ute förr! Ja, du ser, du MÅSTE gå dit!

Pluto Gröndal
Fredag 19 november

Live: FULMAKTEN 7 (GBG) + FAMNEN + PRINS EUGEN

DJ: Cosy Den-Mattias och folk från fina fina bandet Popterror! Med flera!

Mer info på Facebook. Såklart.


Inga kommentarer: