Galleri som dog

I lördags var det supermarket på Kulturhuset. Eller Supermarket. En massa konstgallerier från hela Europa ställde ut och det var trevligt på alla sätt, mycket inspirerade grejer.
Galleri Syster från Luleå var på plats. I ett litet hör ställde de ut…musik. Bland annat spelade Akiine som jag berättat om förr.
Jag trotsade snöyra och halka för mitt nya favoritband, Hägerstens Botaniska. Trädgården var lite större än vanligt men annars var det som vanligt, jag blir så berörd av deras musik. Den är så uppgivet sorglig.
(Läs och lyssna här, enda stället du kan höra deras låtar på)

När de spelar låten Som Dom händer något roligt. Låten handlar om just tillställningar som Supermarket, hur alla verkar vara rädda för att inte vara precis som dom andra. Att allt kan tyckas gå ut på att portionera sig och vara samma. Ha rätt märke på kläderna. Samma frisyr. Vara hipp på rätt sätt. Att spela den låten precis där är så otroligt skoj! Från början verkar inte många lyssna men efter ett tag börjar några skruva på sig, de ser besvärade ut. Sedan står de där med brallorna nere. Avslöjade. Konsten avslöjade sig själv.Jerry Boman

1 kommentar:

ingela sa...

Hej Jerry!

www.myspace.com/hagerstensbotaniska är också en trädgård.

<3 / guldfisken