Väggbilder, framtiden och jullåtar.

Jag tycker att många artister glömmer det där lilla extra som gör en spelning minnesvärd. Visst, det handlar om musiken, men jag tycker en riktigt bra spelning innehåller lite mer. Därför gjorde jag lite projektioner till Simon Norrsveden när han gjorde sin hemliga spelning på Debaser Medis i fredags. Inga superspeciella saker men det lyfte evenemanget tycker jag!
Om något annat band vill ha hjälp med riktigt bra projektioner, hör av er! Inte om ni bara vill ha "en radda bilder som visas på en platt duk" utan ni som vågar göra lite mer.

Simon, som jag aldrig sett live, var också riktigt bra! Vissa av låtarna fick mig verkligen att rysa. Och rösten är speciell, men nu älskar jag den.

Resten av fredagen tog jag det lugnt, allt för att vila inför lördagen.Lördag:
Send in the clowns satte 00-talets sista klubbkväll med att sikta in sig på 10-talet, eller de band som vi kommer lyssna på nästa år.

Pintandwefall, som jag såg på Högkvarteret för någon månad sedan, är ett av 2009 bästa band. Med en aldrig sinade energi tar de över scenen totalt! De är nutidens Clasch, de har humorn, de har energin och de har långfingret. Även om PAWF verkar vara lite mer lättsinniga.
Tyvärr han jag bara se en liten stund, mer om det längre ner.

 
Ni vet att jag gillar Makthaverskan. De är Sveriges viktigaste band just nu. Verkligen. De har fan allt!
Även här han jag bara med några snabba glimtar, har sett dem några gånger förut men den här gången var det i allafall bäst ljud. Nu lät det som det övriga inte var bra, det var det!
Äh, döm själva, här kommer två klipp. Det andra är en NY LÅT!

Som ni vet skötte Hej Stockholm! musiken i baren den här kvällen och det var fan det roligaste jag gjort! Lugnt en av de bästa DJ kvällarna någonsin! Bargästerna var intresserade, de frågade vad vi spelade, bla fick Samtidigt Som, Den Stora Sömnen och Alex Rigaud frågor. Det känns alltid roligt att sprida ordet om riktigt bra musik. Skoj också se alla glada leenden när man spelar allt från 8-bitpop, Welle:Erdball och till Carwall och Jumper.
Det finaste är ändå att få ett tack med orden "Jag har haft en helt grym kväll, ni spelade så jävla bra musik". Eller så kan det största ha varit att personalen gillade musiken, speciellt när vi slutade med den oändligt vackra Bara dårar rusar in, (Håkan Hellström tillsammans med Göteborgs Symfoniker) då två av vakterna började dansa styrdans! Minne för livet!


Söndag betyder Jul på Nada: Hej Stockholm! spelar BARA jullåtar mellan 21 och 01! Trotsa snön och kom!
Jag kanske ska förklara, vi spelar INTE de klassiska jullåtarna, utan har ett lite mer utvalt program. Det blir jul som du egentligen vill ha den!

Tillsist:
Juldagen i Göteborg spenderas enligt traditionen på Sticky med Dapony Bros!

Nyår firas på RioRio där The Embassy (!!!) och Dorotea (!!!!!!) kommer spela. Blir galet!
"Samfundet" kommer spela skivor och där ingår bla en i Djungeltrummans omröstning "Göteborgs bästa dj" nominerad: Elin Hedman! Ni som har gott minne minns såklart min och hennes spelning på Pustervik i Göteborg tidigare i år under namnet "Vit katt/DJ Fotvård". Vi höll på att bränna ner stället… på riktigt.

Kommer bli en så jävla bra kväll!

Tillsist2:
Jag tar med mig skivor till Göteborg över jul och nyår om någon får ett infall och vill dra ihop en spontanfest!

Tillsist3:
Jag är galet nyfiken på nya Almedal skivan! Det sprids låttitlar på Facebook...tror jag.

Jerry Boman

4 kommentarer:

Mattias sa...

Kompis, lite osmakligt med vaktgullandet, en timme efter att de satte mig på sopp-diet.
Fina videoklipp i alla fall!

Tom Jerry Boman sa...

Mattias: När jag skrev detta hade jag inte hela bilden klar för mig...

Mattias sa...

Jag ber om ursäkt. Såg bara "12/20/2009"...

Patrik Strömberg sa...

Projektioner är ett bra alternativ, om scenen känns för stor. Se bara på hur Echodeck nyttjar det till fullo...