SmspopMånga vill ta den raka, snabba vägen. Skala bort och därmed möta oss lätta och snabbfotade. Glida undan när det blir svårt. Sedan finns det de som tar till det enkla och fullständigt går vilse. Villar bort sig i liknelser och musikhögskolestekande med olika kvinter och oktaver. Okej, det svåraste är med andra ord att hålla det enkelt men ändå behålla sin komplexitet. Vara lätt men svår. Ungefär som alla vill att man ska vara på första dejten. Eller det där första viktiga sms:et.

Gaby Ryd sjunger precis rakt på. På skön dialekt... Ja, jag måste ta upp det här med dialekten eftersom jag gillar när folk behåller den i sången. Finns inget tråkigare är Gessles hittepå-svenska. Gaby kryssar i språket lika vackert som Jason Kay. (Jamiroquai) glider runt i videon till Virtual Insanity. Det är en fröjd att lyssna på!

Det är realtids berättelser och igenkännings tragiken är stor. Skönt att inte alla ska vara roliga hela tiden, samtidigt inte gå över gränsen till pretto. Gaby and the Guns är köket där Veronica Maggio är salongen, är hallen där Raymond & Maria är biblioteket. Lite närmare, lite mer i verkligheten. Samtidigt ligger något och skaver. Hur ska man tolka det här? Vill fråga vännerna, stöta och blöta orden i sms:et. Vad står det egentligen?

Summan av det här: Smspop med jazzringssignal. Enkelt, 148 tecken men med så mycket innehåll att det kan förändra din värld.

Den lilla konserten på Nada är verkligen upclose, Jens Almqvist på gitarr vet inte riktigt hur han ska stå, han har folk framför och bakom sig. Vänder sig runt hela tiden, vill att alla ska känns sig delaktiga, ingen utstött. Det är sött.


Tillsist:
Ni missar INTE detta på Nada på söndag! Nada som förresten renoverats och förvandlat djbåset till en vacker kurbitstron! Snyggt! Har inte sett det än så är det absolut dax på söndag!


Jerry Boman

Inga kommentarer: