Hagakyrkan fylld av värme


Runt 16.000 kronor kom det in. Pengar som går direkt till Stadsmissionens julfirande för den hemlösa. Det vill säga, de hemlösa har någonstans att gå på julafton och någonstans att sova. Initiativet till den här alternativa julkonserten kommer från Kulturföreningen Cody, den här kvällen representeras de av Stefan, ni vet han som jag filmade när han spelade med Björn Kleinhenz för några veckor sedan. Stefan är en galet rolig kille men ger oss också saker att fundera på. Bra där!

Att spela julsånger i en kyrka kan vara tråkigt… eller så gör man det på sitt eget sätt och allt blir fantastsikt. Först ut denna kväll är nämnda Björn Kleinhenz. Har sjunger en låt med endast ukulele, på svenska. Just då undrar jag varför han inte alltid kör på svenska, vilken röst! När han sedan får hjälp av ytterligare några killar blir det rysningar längs armen. Fina låtar, jag har inte en susning av det där är för låtar men fina är dem.

Tvåa fram är Euphoria and the lazy boy-Anton. Även han kör på helt eget spår, på svenska och det är så vackert att jag bara vill krypa ihop i forteställning och låta hela julen vara för evigt. Då gillar jag inte ens julen…

Ja, jag kan ju fortsätta räkna upp hur bra Lost Rooms långsamma knaster kaskader var, hur fin Old Seed gjorde den totalt uttjatade Bob Geldofs låten ” Do They Know It's Christmas?", jag kan skrika mig hes över hur fin Hajens helt färska jullåt var (med superkören och snälla fina Erik Johannesson på dragspel) som du kan höra på hennes myspace och jag kan säga hur bedårade Audrey var med sina låtar. Men det spelar ju liksom ingen roll, det är inte en sådan kväll. Det är inte läge att sitta och tycka och bedöma. Vi är där för att vi bryr oss, några kan spela andra kan betala. Vi vill visa att vi kanske på vårt vis vill skapa lite andrum för de som är utsatta. Jag vet inte om det räcker, förmodligen inte. Men alla insatser är goda. Stort tack till Cody som fixat ihop detta. Tack alla artister som spelade, tack alla som var på plats i Hagakyrkan.

Tillsist:
Imorgon Styrbord Barbord med Bonjour Recordings och en fin uppställning:

Bye Bye Bicycle
Portrait Painters
Bonnie & Clyde

Alla sjunger på engelska och spelar akustiskt.

På torsdag kan det vara vinterns mest efterlängtade konsert: Hammarin & Robin på Minten på Pustervik! Om du inte går dit finns du inte på fredag. Storbands-Fred Astaire-indie är större än din mamma!

Jerry Boman

2 kommentarer:

Marie sa...

Hej, såg att du missat länka till Lost Rooms myspace:

www.myspace.com/lostroommusic

Hon är grym!

Anonym sa...

HÅKAN MILD HÅKAN MILD HÅKAN MILD!