Möllan del 2Dag två på Möllevångsfestivalen rivstartar med Lisa Bouvier. Och Malmö visar sin bredd, sin storhet. Nu vet jag, stan har fanimej allt!
Lisa är sommarens bränslecell, den nya tekniken som gör att du aldrig slutar hoppa, aldrig kan trycka paus på din Ipod. Klappmarscher, pianodrivna och ibland en liten melodica. Det här är den naturliga fortsättningen på pop i Sverige!Lisa och hennes Herrorkester är era nya vänner, de där polarna som finns tillhands när du är som mest nere. Tyvärr har de precis som så många andra inte lyckats spela in all sin energi och glädje. Live är det en bomb! Det förvånar inte om de kommer riva Malmö den 22 augusti, jag uppmanar alla att gå på deras spelning under Malmöfestivalen. Och se till att lyssna in er på låtarna, för då kommer den dagen bli komplett, och Lisa med herrar får den uppskattning de förtjänar!Solen har på helljuset och termometern slår i taket. Asfalten vibrerar och vinden bromsar upp. Steso Songs är överallt men hon sitter där vid sitt piano. Steso Songs kryper in i mina celler, tar plats som fan och sedan börjar hon riva. Trasar sönder, varsamt och målmedvetet. River ner allt som jag byggt upp.
Tar hål, rinner ut, omformar, fryser till is, hackar bort, bitar flyger, samlar spillror och gjuter figurer.Det är en himmelsk upplevelse att se och höra Karolina Stenström. På en svettig gata mitt i Malmö. Även de mest hårdföra skivnördarna stannar upp. Plötsligt känns ett tufft tryck på en liten tröja molnlätt. Totalt oviktigt. Budskapet rinner bort till tonerna av din mjukaste mardröm. Personlignot: Steso Songs skall du aldrig missa mer.Humor i musiken kan ta sig olika uttryck. Det kan vara roliga peruker. Tokroliga hattar och skojiga ackord. Inte att förglömma roliga jackor.
Sen kan man använda humor för att berätta sanningar som ingen egentligen vill prata om. Som att små killar som spelar i band och babblar om sitt band är jävligt jobbiga ibland. Speciellt eftersom det finns så många av dem.Miss Mimi & The Mysticals berättar underfundigt och precist om det senare, och prickar in det roligaste Malmö kan bjuda på just nu. Samtidigt är det det viktigaste i Sverige just nu! Lyssna noga på "Black hair blue jeans" och tänk efter. Sen kan ju hybriskillarna dra igen en stund.Du kan skratta åt Miss Mimi, ta lätt på hela saken. Skrocka och dra på något med Soundtrack på skivspelaren. Leva vidare övertygad om att ingen kommer rubba balansen.
Men jag tror du har fel. Miss Mimi har satt igång något. Något stort och viktigt. De har börjat snacka så nu är det revolution på gång. Skaka!

Helgens bästa citat står även Miss Mimi för:

"It takes more than dreadlocks to move to Möllan yo"

Vi ta ta det till oss själva:

"It takes more than Cheap Monday to move to Göteborg yo"Sista händelsen är mer visuell än musik. Sunshine rabbits försöker också berätta massa viktiga saker,problemet är att de virar in det i tyll och krepppapper. Pyntar med smådjur och skriker. Men det är klart, ibland funkar inte humor. Man kan inte använda humor för att skyla brister i retoriken. Även om det också här fanns poänger så tröttnade jag efter några låtar...Tillsist:

Möllan va faaan! Ja hoppas det här är ett skämt! Dj Fredrikk "plus FLICKVÄN"!

Hurududu du Fredrik, ta det där sista K:et och banka hårt i huvudet på dig själv och tilltala din flickvän med namn!

Jag hoppas det är ett skämt.

Jerry Boman

Inga kommentarer: