Tre killar på rad.Först:
Kanske bara är jag men att döpa en katt till Fender är...roligt. Så ut och leta folk!
Vidare:
Den här helgen hände intressanta och roliga saker. Ni som följer mig här vet att jag mest går på konserter, men just nu är det lite sommartorka och massa annat. Men så mycket bättre en helg kan bli då!

Det hela började i fredags med goda veggospett på Lokal. Hade inte den blekaste om att de kunde fixa bra mat!
Efter det skulle det bli Kontiki...men ryktet om den där barens underbara innanmäte har spritt sig över hela stan, stället var fullt.
Nu kan man ju se det som en flopp, men eftersom jag gillar när det går bra för folk så blev jag bara glad! Alltså, Kontiki ligger ju inte på den mest optimala adressen i stan (strax bredvid Botaniskaträdgården) och det var nog många som undrade vad killarna höll på med när de flyttade från Gamlestan till de, förmodligen, dyrare lokalerna i Ängården.

Så mycket roligare att det verkar gå superduper då! En framgångsaga!
Även om just jag inte kom in i fredags...Nåväl, sen hade vi ju då lördag. När hela musikutbudet tagit semester så finns inget annat än att dricka drinkar. Det gör man bäst på ett ställe som tar drinkarna på allvar, Tranquilo. Har ju druckit drinkar där förr, deras Bloddy Mary är perfekt under förvirrade After Worker (vad heter After Work i plural?)
Det jag dock inte gjort är att stanna kvar till dansen börjar...

Ahhhhh vilken dans, vilken dans! Bord slängs undan, gardiner rivs ner och samban drar in över oss. Lokalen blir en svettig bar i Sydamerika och ett ställe med fler leenden finns nog inte i hela Göteborg. Det finns heller inget annat ställe där man kan se tre snubbar, vi snackar riktiga latinosnubbar här, dansa inövad dans... på rad. OCH det ser helt normalt ut! Underbart!

Jag älskar samba! Jag älskar att dansa mig svettig och jag kommer komma tillbaka!

Något som däremot är väldigt märkligt och lite synd är att det kanske var fem sex "vita" människor på dansgolvet. Humm kan det vara så att alla skall vara så "alternativa" att de inte vågar dansa? Släpp credskjortan och kasta dig in på Tranquilo! Du kommer dö lycklig!

Tyvärr höll mina vader på att dö under söndagen. Man bör stretcha ordentligt innan man sommar av utmattning.

Kanske man skulle ta och lira lite samba den 1 augusti?


Lyxigt och märkligt.


Sett i allén bakom Storan lördag 02.03...
Hoppas sömnen var god.

Tillsist:
Jag har under någon vecka försökt få ta på Janne Kleman, bokningsansvarig på Hultsfredsfestivalen Jag har epostat och fick sedan hans nummer, från honom själv, men när jag ringde upp ville han inte svara på mina enkla frågor...

Upplägget var följande:

På årets Hultsfredsfestival bestod artistutbudet av 28 % kvinnor. Vad jag vet är vi 50% män och 50% kvinnor i samhället. Även festivalen besöks av 50%män 50% kvinnor enligt festivalledningen.
När jag bevakade festivalen för Allears/TV4 och valde att bara gå på konserter med kvinnliga artister. Jag intervjuade även Lisa Pedersen (spelar trummor med Maud Lindström) och The Bombettes i frågan om manligt och kvinnligt inom musiken.
Man kan enkelt läsa, och titta på tvintervjuverna med Lisa och Bombettes, på www.musikenligtjerry.se eller allears.se/goteborg.

Frågor som jag ville ställa till Janne (som jag även epostat till honom via deras pressansvarige):

1. Det faktum att det bara är 27% kvinnliga artister på festivalen, är det här något ni på Hultsfredsfestivalen tänker på?

2. Varför är det färre kvinnor som spelar, eller är det verkligen det?

3. Vad tycker ni på Hultsfredsfestiven om att kvotera in kvinnor till nästa års festival?


Jag vill på inget sätt hänga ut Janne utan bara diskutera lite kring det här med manliga och kvinnliga musiker.
Tyvärr verkar Hultsfredsfestivalen och Janne inte så intresserade.

Tillsist2:
På fredag drar jag till Säffle! Vilken lineup!
Biljetterna är slut men de har släppt fler, snällt. Vilken fest det kommer bli!

Tillsist3:
Lyssna på följande band den här veckan:

Popmusick
Speciellt Excuse for a lovesong. Eller German Beast.

King Str
Tipsat förr men lyssna på NaNaNa igen...

Spectroscope
Hon har en fin röst Frida...Humm var har jag hört den förut?

Sen kan du gå in och kolla på tre videos här. De du skall klicka på heter Østerbro 1,2 och 3. Kreativt och snyggt som attan!

Jerry Boman
redaktör Allears Göteborg

2 kommentarer:

Anonym sa...

kan bero att alla medier försöker göra detta scoooop varje år. försök att sätta ihop en festival av den kalibern med 50-50 eller varför inte tvärt om vad det är nu?

Jerry Boman sa...

Att medier försöker göra scoop av könfördelingen varje år kan jag kanske hålla med om, vad jag gjorde var att gå ett steg längre och exkludera killarna. Jag ville visa på hur en festival, av den kalibern, sett ut om det bara varit kvinnor. Tillspetsat? Ja kanske det. Målet var, och är, att få upp debatten om kvinnors särställning inom musiken, att de alltid måste förklara sig och vara lite duktigare än killarna för att nå fram.

Jag är helt övertygad att en festival med 50% kvinnor och 50% män skulle varit helt superbra! Men det handlar inte bara om hur festivalerna bokar, det handlar mer om samhället i stort. Att killar/män år mer uppmärksamhet överallt. Det är där problemet ligger, festivalbokningar är bara ett symptom på det hela.

Jerry Boman