En hemlis och intervju med Detektivbyrån.Det fanns en tid när jag kunde sätta mig i en biloch köra de dryga 20 milen mellan Växjö och Malmö, genom skogar och över fält, bara för att se The Ark. Körde hem igen samma kväll genom kolsvarta, tysta skogar.
Det kan ha varit år 2000 och de småländska pojkarna var störst i världen.
Sanningen är den att de fortfarande har någon form av lyskraft, men ljuset bländar inte längre. När de var i Göteborg nyss så orkade jag inte ens cykla ner till Trägårn för att se dem...

Trots det här tappet önskar jag hela gänget lycka till i morgon. Jag håller faktiskt en liten extra tumme för killarna, om inte annat för att Ola var så snäll den där gången jag skulle intervjua honom och kom kånkande på all tvutrustning själv. Gentleman som killen är så erbjuder han sig att bära alla sakerna med orden: "-Du jobbar för att min karriär skall bli bra, utan att jag betalar dig. Då är det inte mer än rätt att jag hjälper till".

Resten av Göteborg står inte still på grund av den där tävlingen. Det händer en del spännande här med:
Idag spelar Detektivbyrån på Pustervik. Tre killar som utvandrat från Värmland till Göteborg. Deras Ep Hemvägen har snurrat länge och mycket hemma hos mig. Det är de bästa ljuden när som helst på dygnet.

Jag ringde upp Anders Flanders när han åkte bil mellan Malmö och Göteborg tidigare idag. Bandet spelade i Malmö igår, som föråkare till Shout Out Louds.
Vi snackade om skogen, om skogens betydelse och om den bästa skogen.
Skogen är ständigt närvarande i Detektivbyråns låtar.Läs här vad jag tyckte när Detektivbyrån spelade på Kellys.

Tillsist:
På lördag ställer lilla skivbolaget Fridlyst till med fest. Med och arrangerar är också AgentSimple-Stefan. En bunt bra band, och billiga drycker. Läs mer här.
Utan att säga för mycket kan jag meddela att det hemliga bandet är något att springa benen av sig för. Att just de spelar i en så liten lokal kan bli hur bra som helst. Hemligt är bra, hemligt är bra...

Och på söndag är det dax för The Circus igen. Wonderlandrecords president Sebastian fixar bra band som spelar akustiskt och alla pengarna går till tidningen Faktum, och till de hemlösa.
Jord är platsen och du är där i tid.

Jerry Boman

Inga kommentarer: