Överdos.Det är roligt när ställen byter skepnad. Baksidan på Storan brukar vara ett bra ställe, bra konserter och bra klubbar.
Nu var det andra bullar.
För att ta det från början, jag har väldigt ofta gått ut på ställen där det kommer in folk som är 18. Jag blir hånad för det men vad gör man när man vill lyssna ny musik.
Det brukar funka väldigt bra, jag och de är ju där av samma anledning, att lyssna på musik. Då spelar inte åldern så stor roll. Visst, det är lite jobbigt ibland men inget var som igår. Det var en slag. Alltså kom igen, tre spyor på golvet innan tolv! Och hur svårt kan det vara att träffa en pissoar på fem centimeters avstånd?
Jag börjar låta gammal...

Nu var det ju inte kräk vi skulle prata om utan musiken.
Get up hade tillsammans med skivbolaget Djurandmir plockat ihop en riktigt spännande påse band och artister...iallafall på pappret. Här skulle det bli kul att vara!
Men som med allt här i världen så gäller det att ta saker i små doser. Igår fick jag en överdos av humor.

Humor i musik är kul. Skönt med människor som nördar loss och gör musik av det. Ofta kan det bli bättre än de som verkligen försöker göra "den bästa musiken". Fredagskvällen innehöll humor, humor och humor.Ta ett band som 50 hertz. Fantastiskt roliga och... ja roliga. Deras "gööötebåååsska" version av The Plans "Mon Amour" var genialisk och makalöst kul!
Det hade ju kunnat vara bra där. Men kvällen hade matat mig med så mycket nörderier och humor att jag inte riktigt stod ut. Det radades upp band, artister och infall tätt på varandra. Och hela tiden kom Frej (Slagsmålsklubben) in och vevade med armarna. Jag tror han var inne på scen under varenda framträdande.Jag fick se CK, som brukar rappa med Slagsmålsklubben, helt solo. Och rent ut sagt: Han var kass. Typ "Hiphop-Idol-06: Det var vi som åkte ut första omgången" .
Jag fick höra två killar i kavaj dra någon liten rolig låt...jag tror det skulle ses som någon form av spex men ...nej. Jag fick se en kille i brillor lira musik som lär väldigt mycket SMK, fast han bara stod är vid sin lilla dator. Att vara nörd kan vara cool, det är helt OK med mig att vara nörd, men alltså!

Överlag så höll kvällen väldigt låg kvalitet. Både på banden och framförallt på ljudet. Hey, ljudkille! Hade du bomull i öronen?Det sista jag såg var Las Palmas. Jag gillar ju Simon och Kalles skojrap. Men det här var den sämsta spelning jag sett med dem...någonsin. Kanske var de fulla eller så var de bara oinspirerade. Under de tre första låtarna var ljudet så kass att knappt något av sången gick fram...och så kom såklart Frej in och vevade med armarna.

Jag pallade inte mer. Jag cyklade hem efter Las Palmas. Hoppade helt enkelt SMK.
De kanske var bra.
Förmodligen kommer någon kotte höra av sig och säga "Hur fan kan du gå hem och missa SMK, de var grymma".
Jag kommer inte tro honom/henne.

Så tror jag att Frej var inne i mina (mar)drömmar och vevade med armarna.

Ikväll går jag till Storan...igen.
Hello Saferide och bra sällskap kommer göra stället fint.

Just det: Kollade lite snabbt in Räfven på Stadsmuseet.
Inget att hänga i granen, jag gillar inte band som gör kulturellacovers. Dvs snor någon kulturell eller geografiskt betingad spelstil rätt av och inte ens försöker göra den till sin. Det blir snävt.

Tillsist:


Enda tjejen...och hela tiden Frej.

Hur kommer det sig att det bara var en tjej på Storans scen under hela kvällen?
Tål att tänkas på, vänner.

Tillsist2:Jag har ett hot hängade över mig så jag kämpar med Belle & Sebastians "If You're Feeling Sinister".

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , , , , ,

2 kommentarer:

TLBN sa...

If you're feeling sinister ska inte vara en kamp, min vän. Du ska bara slappna av och låta Stuart tala till dig. Släpp in melodierna. Läs texterna samtidigt, jag menar de är bland de bästa poptexterna som skrivits! Ta det bara lugnt, du kommer att klara det. Jag tror på dig.
//Kram Joel

Anonym sa...

Bra beskrivning av kvällen jerry. I och för sig kan man inte förvänta sig så mycket annat än humor när dessa band står på repertoaren. Binärpilots beskrivning kan jag itne riktigt hålla med om, han gjorde bra ifrån sig trots den otroligt fulla publiken, kan dock inte fatta att alla var så fulla. rena helgerånet att köpa en öl, tacka vet jag Cosy. Tor Bruce gjorde också bra ifrån sig. Men sen spårade det bara ut. 50 hertz som bara spelade två låtar. och ja ljudet...
Och varför jag egentligen tänkte skriva en liten kommentar. som blev lite längre men ja, var att du INTE missade nåt när du gick hem innan smk. jag stod längst bak med ett glas vatten, frej stod på scenen och viftade med armarna, samma upplägg med låtarna, samma låtar. samma allt. Kvällen var kul till en början. men med måttliga mängder.