Nyhet: Diskoteket på vinyl är hårdare än allt du hört


Det är tid för bot och bättring, ner på knä inför övermakten och städa upp bland dina tankar. Att du, jag och de flesta missat att Diskoteket släppt nytt är inget annat än skam. 30 april släpptes bandets debut på transparent vinyl… ja, jag vet, jag förstår inte heller varför de krånglar till det. Vinyl 2012? Genomskinlig?

Diskoteket är det hårdaste på svenska du hört sedan hammarslagen från varvet tystnade, de mest inträngande orden är där likt utskjuta från pneumatiska spikpistoler, obarmhärtigt borrar dessa två sig in genom skin, ben och naglar sig fast i hjärnan. Diskoteket 2012 är våldsamt, rakt och påträngande.

Anna-Karin Andersson vrålar tyst med maximal volym, vänder sig ut och in i Mörka Tankar. En text om behov, inte vackert likt motljusfilmernas tillritade sagor, här kommer känslorna svarta som tappat det vita ljuset i livet. Det är då, när tunnelmynningen krymper som man behöver kärlek. Mörka Tankar är en av de bästa svenska kärleks sånger jag hört.

I Först Och Sist Och För Evigt mässar Diskoteket, blir en storslagen religion att förhålla sig till. En fraktpråm genom dimman, skär genom Uppfattningarna och Nostalgin. Den nya tiden, Den framskridande tanken och Den omvälvande känslan. Diskoteket river upp och gör om, snett underifrån kan vi häpet se på hur vår värld förvrids och skapas på nytt igen.

En låt på vinylskivan heter Fan jag hoppas det är kallt i helvetet i natt. Diskoteket är brutala. De är från Uppsala. Och de är här för att ta över hela skiten.  Finns inte mer att säga om det än att det kommer hända.

DSI 004; "Det ska se ut som slutet" LP by IRRLICHT

Skivan Det ska se ut som slutet finns alltså bara på vinyl i 500 ex, går tex att köpa på Pet Sounds i Stockholm, Göteborgs Konstmuseum, Rundgång i Malmö och Malmö Konsthall. Skivan har en stort stort uppvikbart omslag som verkar helt tokigt.
Jag hoppas verkligen resten av låtarna släpps på något annat sätt. För de två spår man nu kan höra får mig att gå över lik för mer! Kanske ska köpa en vinylspelare bara för detta? Vore lätt värt!

Det talas om att detta är Diskotekets debutalbum, men det finns låtar på Spotify från deras första skiva. Men den kanske räknas som en EP? Hursom, in och lyssna!


Diskoteket på Facebook.
Skivbolaget Irrlicht. Där kan du se en bild på det helt enorma skivomslaget.

Tom Jerry Boman

1 kommentar:

Johan sa...

Du får med nedladdningskod för mp3or när du köper skivan.

Riktigt bra skiva! Perfekt att varva med liveinspelningen från Join Our Club 2006!