Saker att lyssna på.
Då var semestern slut för det här året och jag tycker det är lite skönt, för det betyder att hösten är här. Och med den följer re:öppnandet av en herrans massa klubbar och tokmånga konserter.

Kolla den här veckan bara:

Måndag:
Kolonis varannan måndagsklubb på Kafé Publik, den här veckan med besök från , Australien. Guy Blackman. Han levererar finstämda berättelser och gästas av Jens Lekman...alltså, Jens skall spela skivor i kväll men hoppar in och sjunger med Guy ibland. Kan bli hur fint som helst!

Tisdag:
Ja, samme Guy och samme Jens drar till Varberg och fin fina stället Majas vid havet... Förlåt Koloni och Kafé Publik, men den spelningen kan få en ännu vackrare inramning.

Här hemma i GBG spelar världens bästa Maud Lindström på Kungstorget klockan 21.15. Det bör alla med skev könssyn gå och lyssna på. Viktig musik på riktigt.
Och är det Detektivbyrån Martin som spelar med i bandet?

Onsdag:
Fullsmockat med bra saker hela dagen, hur skall vi hinna äta?!
Först blir det Detektivbyrån 16.00 på Lilla Bommen, sen Ida Maria på samma plats klockan 18.00 och så slutar det med Augustifamiljen klockan 22...Ja, jo jag ser att det är luckor så man kan äta men man måste ju landa lite efter varje konsert också...

Jag hoppas på:
...att Detektivbyrån kör en hel timme. Inte många band klarar det med DB fixar det.
...att IdaMaria gästas av Timo i "OhMyGod". Årets minuter på Emmaboda och Hultsfred...
...att Augustifamiljen gästas av...ja det spelar egentligen ingen roll av vem, för när det står någon annan vid micken kan bandet koncentrera sig på det som de är bäst på, att sprida glädje genom sina instrument. Kan vi hoppas på Håkan igen?

Torsdag:
David Urwitz är en trevlig kille och gör bra låtar. Bara det att han har publikrekordet på Lisebergs lilla scen OCH att han bor på stans vackraste berg gör att alla skall sluta upp framför scen. 18.00 på Lilla Bommen är du och du på plats.

Senare på kvällen blir det mörker av Pen Expers på Pustervik. Att säga att det kommer att bli bättre än i Malmö är som att säga "luft är bra för lungorna". Alexander är en av landets bästa och kanske mest skrämmande frontpersoner.
21.00 på Pustervik kommer han och de andra sätta nivån för hösten.

Fredag:
Först och främst: Kräftskivefestivalen! Jag tänker åka rakt ut i skogen (har någon varit i Rådanefors?), har ingen aning vad som väntar mer än att det är en fin fin lineup. Då gör det inget att jag inte äter kräftor...jag vet att det kommer bli en märklig och underbar helg.

För er som är kvar i stan:

Äkta Kärlek
Lilla Bommen Fredag 17.10. Förlåt "Gul och Blå-Frida", Äkta Kärlek gör det hela med mer finnes och mer svart humor.

Glockenspiel
Kungstorget Fredag 17.15. Tydligen skall bandet spela "avskalat", undrar om det ärmenas utan el det? Hursom kan det bli väldigt fint, de kommer ju charma alla goa gubbar och tanter med låten Gothenburg Mon Amour...även om jag mer gillar Upon a Star mer. Fin musik kommer spridas över nejden.

Lördag:

Lisa Pedersen
Lilla Bommen Lördag 12.00. Lisa spelar både på Kräftfestivalen och på Kulturkalaset. Inte mer än rätt! Hon skall spela överallt! Och sen är det ju trevligt att hon har vettiga åsikter.

Navid Modiri och Gudarna
Lilla Bommen Lilla Bommen Lördag 19.00. Ja alltså, den där Navid fortsätter imponera på mig. I höst kan du se honom på Filmkrönikan, bara sådär. Eller det där lät ju dumt, "bara sådär", killen har mer talang än alla Majorna tillsammans. Och texterna går fram till gammal som ung, känner en kille på fyra år som brukar sjunga med när skivan snurrar...
Och bandet är ju också bra bra bra.

Söndag:
Ingen vila här inte, kalaset fortsätter även under söndagen.

Irene
Kungstorget 16:35...Jo du, nu smäller det! Räkna med allsång under nya låten By Your Side! Måshud på armarna och glada tillrop.

David Andreas
Kungstorget 17.25. Alltså, "YesNo" är en jävligt bra gubbrocklåt ...frågan är bara nu om de andra låtarna har hoppat upp några snäpp sedan jag hörde dem på Bengans lilla scen.

Ja, det var nog det jag hade att säga den här dagen...

Tillsist:
För något år sedan såg jag Gisela på Pustervik. Tyvärr skrev jag lite konstigt om henne då, det blev en del missförstånd och jag utryckte mig klantigt. Jag ber än en gång om ursäkt om det hela sårade någon, jag gillade ju musiken men lyckades inte beskriva det.
Nåväl, nu lyssnar jag på Giselas helt underbara nya låtar! Lyssna på Creating Monsters och lyssna på hennes nya projekt Loguine.
Det är skrämmande musik, jag tänker inte ha det här i öronen när jag går hem om nätterna i höst. Men just Creating Monsters är väldigt fin, och svart. Likt en natt när man bara vill att det skall fortsätta regna, att det skall sippra in vatten i skorna och att skuggorna skall förfölja en. Likt en natt när man vill vara liten men ändå känna sig stolt.


Sen kan ni ju ta och lyssna på Cake On Cake om ni inte gjort det...Sea Microphone räddar din dag, jag lovar.

Tillsist2:
Jesuskristus! Jag såg just nu att Klubb Populär kommer tillbaka! Phu, det gick rykten på stan om att det var slut för evigt...Tur att det inte var sant!
Första lördagen blir 8 september och då kommer Gustav Kjellvander med sitt Fine Arts Showcase . Humm skall han spela Rough Bunnies låtar? Jag tror det och det kommer bli så bra så bra! Lyssna på hans version av Dance With Your Shadow så fattar du vad jag menar...
Förmodligen kommer Andres och de andra spela grymma låtar att dansa till mellan livemusiken. Precis som vanligt.
Jag sa ju att det var bra med höst!

Jerry Boman
redaktör Allears Göteborg

2 kommentarer:

Isabelle sa...

Var ligger Lilla Bommen?
Måste nästan ta mig dit på onsdag, på något sätt.
Jag hatar att inte bo i Göteborg.

Gisela sa...

Kul att du gillar mina nya låtar. Sidoprojektet stavas i och för sig med I och inte L... :) Lyssna gärna på Ioguines nya låt, finns nu på http://music.eskapi.com