Thermostatic-Charlie och helgens sevärdheter.


Vox i våras.

I helgen är det så mycket saker att se att du kommer bli helt snurrig.
Om vi börjar i fel ände med Söndag så kan (läs SKA) du gå till Jord och kolla in Thermostatic och Hellsongs på The Circus.
Som du vet går alla pengar till de hemlösa och det blir akustisk musik. Hellsongs spelar hårdrocksklassiker i oväntade tappningar (så här såg det ut när jag träffade Hellsongs för ett tag sedan. Ett tvinslag och två live-musik-videos blev det ) och Thermostatic bjussar på ”nästa” akustiska versioner av sina låtar.

Det är det där ”nästan” jag undrar över. Alla som hört Thermostatics dansanta popsynth kan ju räkna ut att den här spelningen kommer bli något speciellt.
Jag blev så till mig av nyfikenhet om hur det skulle låta att jag var tvungen att ringa upp ” Charlie”.

- Först blev vi livrädda! Men vi har nog fått lite dispens att köra något elektriskt piano. Huvudsaken är att det är avskalat och att man inte har 46 miljoner saker på backtrack. Så kommer vi ha gitarr och någon Casio pryl för att göra några ”karaktärsljud”.
Men vi vet inte riktigt hur det kommer att gå!

Ja, han heter egentligen något annat men jag gillar artistnamn.
Om hela bandet, som heter saker som "Vox, "Scipher" och Tin", skall vara med är lite oklart.

- Vi kommer att ha en grunduppsättning på tre personer men vi är inte riktigt klara över vem som gör vad faktiskt.

Klart är iallfall att det kommer bli en del nytt material.

- Några nya saker kommer det att bli, vilka eller vad beror på hur det funkar när vi repar sista gången inför söndagen. Men annars kommer vi så klart spela mycket från skivan.

- Det har faktiskt inte varit så svårt att göra om låtarna, vi har ändrat tonart och lite annat på några ställen. Våra låtar är ju poplåtar från början, de bygger ju på ett konsept som fanns långt innan det fanns synthar.

Hur det låter får vi alla höra på Jord på söndag då. Om du inte går dit kan du sitta hemma och vänta på bandets nya singel som kommer ut någon gång i början av nästa år.


Helgen är ju fler dagar och nätter än söndag:

Fredag: Sticky Fingers och The Manor. Svävande rockpop med svarta djur framför ögonen.

Lördag: Klubb Populär och Deportees. Klassiska pop arrangemang som man kan nicka på huvudet till. Äh, det låtar bättre än jag kan förklara… Och Populär är ju alltid Populär, hemmet 2.0 för mig och mina vänner.

Eller:

Koloni på Underjorden. Film och fin, billig öl. Ja just det, det blir ju såklart noga utvald musik också. Den här gången med baland annat Shiu – Yeung Hui från nykungarna Maher Shalal Hash Baz!. Han har ju varit på plats tidigare, så här tyckte jag då.

Tillsist:
Poppis i Podden är just nu Miss Li! Hårt och magiskt bra!

Det blir Popadelica 5 maj om jag förstått det rätt! Det var ju trevligt förra året så…

Jerry Boman

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

1 kommentar:

Anonym sa...

Istället för att koncentrera oss på att föra människor tillbaka till det grundläggande behovet för hemlösa människor utvecklar vi verksamheter utifrån de problem som oftast uppstår i hemlöshet. Om ett hus brinner är det väl självklart att vi släcker branden först innan vi utreder orsaken till branden. Jag tror att all hjälpverksamhet måste börja med ödmjukhet inför den jag vill hjälpa, då kan vi inte fortsätta bygga upp olika verksamheter som idag bara i Stockholm omsätter miljardbelopp. Jag tror att vi kanske måste lära oss förstå att detta med att hjälpa inte är att vilja härska, kontrollera eller känna sig behövda. Det är inte heller en väg att känna sig god inför andra och sig själv på den hjälpbehövandes bekostnad. Vari ligger ödmjukheten i att bygga upp olika organisationer, förse människor med höga löner, äga fastigheter, driva enorma reklamkampanjer som kostar miljoner på de hemlösas bekostnad? Alla dessa myndigheter och organisationer (ca 900 st i Sverige) som jobbar med hemlöshet tycks ha någon övertygelse om sin egen godhet, men varför ökar då hemlösheten för var dag som går? Människor ska inte behöva hamna i klorna på vare sig social eller frivilligproffs. Vi borde tillsammans med alla medel kämpa för att behålla varandras grund och värdighet. Inte nådigt dela ut smulor av vårt eget överflöd. Vi kan i alla fall inte skylla på att hemlösa inte skulle ha råd med bostad, socialtjänsten betalar idag 30 000-40 000 i månaden för en säng åt dessa människor i sina egna och i frivilligorganisationernas regi. Varför kan inte alla dessa pengar användas till hyra i en egen bostad och omformulera alla dessa organisationsmänniskors välvilja till stöd i hemmet för att behålla den för de som vill och behöver det?

Rolf Nilsson
Ordf. Föreningen Stockholms hemlösa