Fitta, fitta, fittaAlltså, jag lyssnar inte överdrivet mycket på direktradio, så jag kanske är sist i landet med att höra Kristian Anttilas superlåt "Smutser" på just radio. Min Ipod börjar vänja sig vid att låten upprepas flera gånger per dag dock.
När jag väl får höra den på radio blir jag helt paff:

LÅTEN ÄR FAN CENSURERAD!

I hela mitt liv har jag väntat på livet
Jag mest tog den roll som man mig gav
Jag fick min plats i din smutsiga (tystnad)
Jag fuktar läpparna och kysste mig iväg

Så här skall det ju vara:

I hela mitt liv har jag väntat på livet
Jag mest tog den roll som man mig gav
Jag fick min plats i din smutsiga fitta
Jag fuktar läpparna och kysste mig iväg

Jag har aldrig hört talas om att en svensk låt blivit censurerad på det sättet. Jag är förbluffad!
Alltså, ordet fitta är på inget sätt farligt Sveriges radio! Men genom att censurera det (om det nu är ni eller skivbolaget) gör ni det laddat och "förbjudet". Helt galet!

Därför gör jag just nu så här, och jag uppmanar alla andra att göra samma, gör Ctrl C och Ctrl V på följande text:

-------------------
Hej Sveriges Radio!

Jag gillar inte att ni censurerar låttexter på Sveriges Radio. Jag vill att ni spelar Kristian Antillas låt "Smutser" precis så som den var tänkt att låta.
Jag sänder också med några "fitta" till er som kompensation för de gångerna ni censurerat låttexten.

Fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta, fitta och fitta.

Med vänlig hälsning
En som inte gillar censur
------------------------------
Sänd i väg det hela till: lyssnarservice@sr.se

OM det nu är skivbolaget som klipp bort ordet så kan ni ju dra i väg ett liknade brev till: information@emi.se. Ändra då "Sveriges Radio" till "EMI". (ordet är borta på singeln men med på albumet, det är märkligt. Alltså borde SR spela den "rätta" versionen kan man tycka)

Jag fattar inte att man skall behöva gör det här, men att censurera låtar är typ i stil med FRAs avslyssningar. "Tysta" och "avlyssna" är ord som borde skrivas in i den svenska nationalsången...

Jerry Boman

9 kommentarer:

Anonym sa...

De hade uppe det här i P3 populär någon gång när det var en lyssnare som undrade. Det var dock inte P3 som hade tagit bort det påpekade dem. De sa att de spelade upp den version de fått skickade till sig.

Tom Jerry Boman sa...

CNE: Märkligt då att ordet är med på skivan... då kör ju SR bara med singeln. Man undar ju i så fall varför ordet är borta? Är det skivbolaget? Det lär ju inte vara Kristian i allafall som mixat bort det :-)

Anonym sa...

Fitta, att det skulle vara så farligt 2008. Det får mig att tänka på 1964 och sketchen där Gösta Ekman säger "pitt". Det blev ett väldigt hallå men det var ändå nästan 50 år sedan.

http://www.youtube.com/watch?v=0X4VTUTvF-Y

Mattias Lyckne sa...

Om låten nu är censurerad på singeln så är det ju uppenbarligen skivbolagets fel, för det är väl en radio edit-version då. Och släpper inte kristian på eget bolag? Isf är han ju högst delaktig.

Anonym sa...

Skivbolaget lär ju inte ha gjort det bakom hans rygg. Pr är pr.

Anonym sa...

http://www.myspace.com/kristiananttila
Censurerad här också...

Anonym sa...

Jag tycker att man borde censurera alla andra ord ur texten, alternativt ersätta alla ord med Fitta, CP eller något annat spännande. Då uppnås ju chocksyftet utan att man behöver lyssna på kackig filofaxpoesi på radion.

Niklas Alicki sa...

Hej. Det stämmer att det inte är vi som censurerat låten, utan skivbolaget. Likadant med MGMT:s singel Time to Pretend. Vi spelar den radiosingel vi får skickad till oss. Däremot så säger vi fitta i radio ganska ofta, eller iallafall när vi pratar om fitta. Vilket händer ibland.

"oroshjärta" Lotte Fernandez sa...

LOVE KA.