Quarterhorse

Quarterhorse
Restaurang Jord Göteborg
6 april

Å en sidan...å andra sidan.

Good cop: Det är så befriande skönt att lyssna på ett band som bara struntar i allt vad trend och "cred" heter. Att bara göra det som känns bra, utan någon tanke på vad människor kommer att tycka.

Bad cop: Men snälla! Allternativ-country 2005 ! Hallå?! Hur mossigt kan det bli. En bunt superseriösa personer som verkligen tar sin musik på "allvar".

Good cop: Hela Quarterhourse lyser om välbehag. De är säkra på sig själva och vet att "det här kan vi". Man blir varm av att se dem. Riktigt trevligt.

Bad cop: Om man skall upp på en scen så bör man ju iallafall tänka lite på hur man ser ut. Inte bara slänga på sig tröjan man brukar ha på jobbet/skolan. Vidare bör man på något sätt visa "Här, kolla på oss!". Vinnaöver publiken på sin sida. Quarterhourse gör inte detta på något sätt. Lite fritidsgård, lite ofokusserat och rätt mycket "vi är kvar i replokalen".

Good cop: Sofia Assarson har en sångröst av gudsnåde! Väldigt vackert. Varmt. Även hennes "compadre" Michael Hansson har en vacker röst. Så här skall country låta 2005.

Bad cop: Det finns en man som heter Christian Kjellvander. Han har under rätt många år spelat alt-country. Han har bott i USA och låter därefter. Michael Hansson låter likadant. Antingen har han bott på samma plats som Kjellvander, eller är han en simpel "copy-cat".
Sofia Assarson ser ut som en musikskoleelev när hon sätter sig vid pianot. Att sedan hennes "sololåt" är ett intetsägande stycke gör det hela bara på gränsen till pinsamt.

Good cop: Det är ändå något briljant när man tar Britney Spears låten Toxic, kör den på långt under halvfart och får det att låta fantastiskt. Jag kan ibland sakna band som verkligen får mig att bli förvånad. Covern på Toxic är inget annat än skapat av genier.

Bad cop: Humm har nästa låt börjat än? Jo, det var ju några som applåderade nyss så det har den nog. Tyvärr låter det lite för lik om Quarterhourse låtar. De kopierar sig själv alltför snabbt. Jag ser en och annan i publiken gäspa...

Good cop: Jag älskar Quarterhourse! Det här var en kväll att minnas, verkligen. Bandet kan sina saker och kan nog med lite mer scenvana bli väldigt bra inom sin genre.

Bad cop: Vad sa du att de hette sa du?

Jerry Boman

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jäkligt rolig recension Jerry. Mycket saklig och bra! Du gör ett bra jobb där. Ikväll 22/4, spelar vi på KOMBAR i gbg. Det vore kul att se dig där! Vi kommer tyvärr inte ha på våra scen-dresser (de är fortfarande hos skräddaren;) och detta gig kommer nog bli ännu mer spontant. Välkommen ikväll.
/thomas i Qh

Anonym sa...

23/4 var det...